"Canım Ailem" oyununun galası yapıldı

"Canım Ailem" oyununun galası yapıldı
İSTANBUL (AA) - Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği'nin (DOSTEV) projelerinden, müzikli tiyatro oyunu Canım Ailem'in galası...

İSTANBUL (AA) - Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği'nin (DOSTEV) projelerinden, müzikli tiyatro oyunu Canım Ailem'in galası yapıldı.

Dünya Down Sendromlular Günü'ne özel, Kağıthane Kültür Merkezi Sadabat Sahnesi'nde perdesini açan oyunun yönetmeni Arzu Uygur Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, tiyatro oyuncuları ile down sendromlu çocukları bir oyunda buluşturmak olduğunu söyledi.

Çocukların aldıkları eğitim sonrasında dansları ve müzikleri ile başarılı bir sunum yaptığını belirten Uygur, "Down sendromlu çocuklara özel bir akademi kurmak istiyoruz. Sadece tiyatro değil radyo, televizyon, fotoğraf gibi dallarda, resim dallarında da eğitim vererek sonunda bu çocukları istihdam etmek istiyoruz. Amacımız onlara meslek edindirmek." dedi.

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Halil Doğan da çocuk kitapları yazarı Sophie Smiley'ın "Canım Ailem" kitabından yola çıkılarak hazırlanan hikayeyi oyunlaştırdıklarını ifade etti.

Oyunun Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından da programa alındığını dile getiren Doğan, "Burada oynayan down sendromlu oyuncular maaş da alacaklar. Amacımız da bu. Biz onlara nasıl para kazandırırız, nasıl eğitim veririz ve iş alanlarında, sanat iş kollarında nasıl istihdam ettiririz? Bu konuda çalışmalar yapmaktayız." diye konuştu.

AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday ise "Bugün Dünya Down Sendromlular Günü. Down Sendromlu kardeşlerimizin sosyal yaşama ve topluma uyum göstermesi, onlara vereceğimiz eğitim desteği ile umarım doğru orantılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Down Sendromlu bir çocuğun hayat hikayesinden yola çıkılarak, futbol seven bir ailenin yaşamını anlatan iki perdelik "Canım Ailem" adlı tiyatro oyununda, down sendromlu çocukların yanı sıra Yakup Konca, İpek Elmas Şenol, Bestem Yuvarlak, Jülide Vural gibi oyuncular rol aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.