“CANIMIZI KURTARMA TELAŞINA GİRDİK”

“CANIMIZI KURTARMA TELAŞINA GİRDİK”
Beyşehir Gölü’nde mahsur kalan baba-oğlu balıkçılar saatler süren operasyonla kurtarıldı. PUSULA’ya konuşan balıkçı Ahmet Atal, “Mahsur kaldığımızda korktuk ancak canımızı kurtarmak için tekneyi kendi imkânlarımızla düzelttik” dedi

Beyşehir Gölü’nde balık tutmak için tekneyle açılan iki balıkçı mahsur kalırken, PAK Timi’nin yoğun çalışmaları neticesinde kurtarıldılar. Önceki gün saat 20.10 civarında 112 Acil Çağrı Merkezine Hüyük İlçesi Budak Mahallesi kıyısına 1 km mesafede 2 balıkçının Beyşehir Gölünde aşırı buzlanma nedeniyle mahsur kaldığı ihbarı yapıldı. Bölgede bulunan jandarma, itfaiye ve yerel imkanlar kullanılarak mahsur kalan kişiler kurtarılmaya çalışılsa da aşırı buzlanma ve poyraz nedeniyle balıkçılara ulaşılamadı.

3. ANA JET ÜSSÜ’NDEN HELİKOPTER HAVALANDI

Teknenin aşırı poyrazdan dolayı alabora olma ihtimali ve zamanının kısıtlı olması nedeniyle AFAD’ın koordinesinde yapılan görüşme ile 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Cougar tipi arama kurtarma helikopteri ile mahsur kalan Ahmet Atal ve Rahim Atal' a ulaşıldı ve balıkçıların sağsalim karaya çıkmaları sağlandı. Mahsur kalan balıkçılardan Ahmet Atal yaşadıklarını PUSULA’ya anlattı.

“YAN YATAN TEKNEYİ BABAM İLE DÜZELTTİK”

Atal, “Balık tutmak için babam ile göle açıldık. Göre girdiğimiz ilk anda herhangi bir sorun yoktu, göl açıktı. Ancak 300 metrelik bir alandan sonra rüzgâr çıktı ve 5 dakika içerisinde önümüz buzlarla kapandı. Bu defa rüzgâr tekneyi sıkıştırdı ve tekne yan yattı. Rüzgârın kesilmesini fırsat bilerek babam ile kendi imkânlarımızla tekneyi düzelttik. Rüzgâr kesilince, teknenin etrafındaki buzları kırdık, parçaladık, tekneyi parçalayıp, su alıp batmaktan kurtardık. Teknede tüp vardı, yardım gelene kadar onunla ısındık. Ardından jandarmadan yardım istedik ve teknenin içerisinde telaşlı bir şekilde bekledik” ifadelerini kullandı.

“CANIMIZI KURTARMA TELAŞINA GİRDİK”

Konya 3. Ana Jet Hava Üssü'nden PAK timi ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldıkları anı anlatan Atal, “3-4 saat içerisinde istediğimiz yardım nihayet geldi. Yardım gelene kadar korktuk ama kendimizi kurtarma çabası ve tekneyi düz tutmamızın gerekliliği korkumuzun önüne geçti. Ailemiz de ciddi anlamda telaşa kapılmış. Akciğer hastası olan annem fenalaşmış. Ama onun durumu da şuanda iyi. Çok şükür babam ve benim sağlık durumumda herhangi bir sıkıntı yok. Bir kez daha bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.