Çankırı Belediye Başkanı Dinç:

Çankırı Belediye Başkanı Dinç:
"Öksüz ve engelli bir gencimiz için düzenlenen bu etkinliğe engelli gencin ricasını kırmayıp katılan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve oradakiler için yapılan bu haksız haber ve sosyal medyada yapılan yorumlar en hafif deyim ile insafsızlıktır"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Öksüz ve engelli bir gencimiz için düzenlenen bu etkinliğe engelli gencin ricasını kırmayıp katılan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve oradakiler için yapılan bu haksız haber ve sosyal medyada yapılan yorumlar en hafif deyim ile insafsızlıktır" ifadelerini kullandı.

Dinç, Sözcü gazetesinin bugünkü sayısında yer alan "Bekletin Şehidi Doğum Günü Kutlaması Bitsin, Bakan Gelecek!" başlıklı haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayın kamuoyuna farklı bir şekilde yansıtıldığını belirtti.

Haberlerin kendilerini çok üzdüğünü belirten Dinç, "29 Nisan 2016 Cuma günü toplu açılış ve temel atma törenleri için Çankırı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'nun belediyemizi ziyaretleri ve düzenlediği basın toplantısının ardından engelli bir gencimizin doğum günü için hazırlanan pastanın kesilişi ile ilgili yazılı basın ve internet medyasında yer alan haberler ve yorumlar bizleri ziyadesiyle üzmüştür." ifadesini kullandı.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi üyesi olan engelli Halim Yavuzel'in aynı zamanda öksüz olduğunu belirten Dinç, şunları kaydetti:

"Kardeşimizin doğum günüydü. Ailesinin istediği üzerine Halim kardeşimize böyle bir pasta kesimi için hazırlık yapılmış. Sayın bakanımızın basın toplantısının ardından çıkışta Halim yavrumuz yanımıza gelerek, bakanımızdan kutlamaya katılmasını ve pastayı kesmesini rica etti. Sayın bakanımız da engelli gencimizin ricasını kırmadı ve beraberindekilerle birlikte pasta kesimine katıldı. Pasta kesildikten sonra engelli gencimiz pastadan büyük bir parçayı sayın bakanımıza elleriyle ikram etmek istedi. Sayın bakanımız pastayı yemek istemedi. Daha sonra küçük bir parçayı kendisi alarak yedi. Engelli Halim kardeşimizin ısrarlı tavrı sonucu refleks olarak haberlere konu olan görüntü ortaya çıkmış oldu. "

Bilinçli olarak böyle bir görüntünün ortaya çıkmasının mümkün olmayacağına işaret eden Dinç, "Bu vatan için canını ortaya koymuş ve şehit olmuş bir yiğidimizin cenazesi henüz defnedilmemişken sayın bakanımızın ve orada bulunan protokolün bilinçli olarak böyle bir görüntü vermesi mümkün değildir. Öksüz ve engelli bir gencimiz için düzenlenen bu etkinliğe engelli gencin ricasını kırmayıp katılan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve oradakiler için yapılan bu haksız haber ve sosyal medyada yapılan yorumlar en hafif deyim ile insafsızlıktır." ifadelerine yer verdi.

Dinç, açıklamasında şehidin naaşının bekletildiği yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.