Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş:

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş:
"Türkiye bütün mazlum milletlerin güvenli limanı"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Türkiye bütün mazlum milletlerin güvenli limanı." dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 9. Bilim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "Mezuniyet Kortej Yürüyüşü", Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde, Fuar Yolu'nda başladı.

Kortej, Kucaklamataşı mevkisinden geçerek Anıt Alanı'na geldi. Rektör Savaş, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Ali İbrahim Savaş, burada yaptığı konuşmada, Bilim Kültür ve Sanat Festivali'nin 9'uncusunu kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu yıl mezun olacak öğrencilere yaşamlarında başarılar dileyen Savaş, "Mezun olan öğrencilerimizle inşallah ben de mezun olacağım. Mezun olan öğrencilerimizin, üniversitemizin sloganında olduğu gibi yüzlerinin sürekli gülmesini canıgönülden diliyorum. Hayat yeniden başlıyor, öğrencilik bitti. İnşallah yeni başlayan bu evrede hepiniz güleryüzlü, sağlıklı, vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler sunarsınız." diye konuştu.

Üniversiteye bugüne kadar destek verenlere teşekkür eden Rektör Savaş, Çankırı insanının her zaman arkalarında olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Türkiye bütün mazlum milletlerin güvenli limanı. Bu güvenli limana yakışmayacak ve onu tehlikeye atacak hiçbir harekette bulunmayacağınıza ben canıgönülden inanıyorum. Bu güvenli limanın zarar görmesini isteyenlere de fırsat vermeyeceksiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra mehter takımı, Karatekin Parkı'nda kısa bir gösteri yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.