Canlı Bomba Operasyonu

Canlı Bomba Operasyonu
Hakkında arama kaydı bulunan ve "canlı bomba" olduğu öne sürülen kadın ile 5 kişi gözaltına alındı, zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi. Terör örgütü PKK/KCK ile bağlantısı olan ve iki gün önce Konya'ya gelen kadın şüphelinin, kentte polislere yöneli

Konya'da hakkında arama kaydı bulunan ve "canlı bomba" olduğu öne sürülen kadın ile 5 kişi yakalandı. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, canlı bomba eylemi hazırlığı yapan ve terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde görevlendirilen "Rojda" kod adlı Necla Y'nin bulunduğu şüphesiyle Tatlıcak Mahallesi'ndeki iki adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda Heybet B. ve Şeref B. gözaltına alındı, Necla Y. ise bulunamadı. Şüphelilerden Heybet B'nin cep telefonunda, Necla Y. ile Kudret B'nin iki gün önce çekilen fotoğrafı bulundu. 

Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, Kudret B. ve Sabri B'yi de kent merkezindeki evlerinde yakaladı, Necla Y. ise Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi'nde gözaltına aldı. 

Polis, daha sonra Necla Y, Heybet B, Şeref B, Kudret B. ve Sabri B'nin ifadeleri doğrultusunda Ömer N'yi de yakaladı.

Emniyetteki işlemleri süren 6 şüpheli,  Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve tekrar Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Kobani'de (Ayn el-Arap) eğitim alan ve Suriye'den iki gün önce Konya'ya gelen Necla Y'nin, kentte polislere yönelik eylem yapmayı planladığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.