Cansuyu, Ramazan Yardımları İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Cansuyu, Ramazan Yardımları İçin Hazırlıklarını Tamamladı
Dernek, yurt içinde 50 bin, yurt dışında da 20 bin aileye yardım ulaştıracak

İSTANBUL (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, ramazan ayında yurt içinde 50 bin, yurt dışında da 20 bin aileye gıda paketi ulaştıracağı bildirildi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Köylü, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Asya ve Afrika ülkelerinde bin 700'den fazla su kuyusu açan derneğin ramazanda da yeni su kuyuları açmaya devam edeceğini belirtti.

Ramazanda hayırseverlerin hassasiyetlerinin daha da arttığını kaydeden Köylü "Hayırseverler, hayır ve hasenatı çoğaltıyor. Fitre ve zekatlarını Cansuyu aracılığıyla muhtaç ve mazlum insanlara ulaştırıyorlar." dedi.

Bu yardımları Türkiye’de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde dağıtacaklarını dile getiren Köylü, dünya genelinde yardım yapacakları ülkeleri Suriye, Nijer, Bangladeş, Myanmar içindeki Arakan kampları, Sierra Leone, Somali, Irak, Etiyopya, Kenya, Çad, Kamerun, Lübnan’daki Filistin ve Suriye kampları olarak belirlediklerini kaydetti.

Ramazan 2017 programları çerçevesinde, bu ülkelerde 20 bin aileye, Türkiye’de yaşayan muhtaç insanlar ve mültecilerden 50 bin aileye gıda paketi ve iftar sofraları yardımında bulunacaklarını belirten Köylü, “Suriye savaşından önce yardımlarımızın yarısını Türkiye içinde, diğer yarısını yurt dışında dağıtıyorduk. Ancak, ülkemize çok sayıda mülteci geldiği için yurt dışı yardım oranını azalttık." ifadelerini kullandı.

Köylü, bu yıl için kumanya bedelini 80, iftar bedelini de 10 lira olarak belirlediklerini de bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.