Cape Town Uluslararası Film Festivali

Cape Town Uluslararası Film Festivali
CAPE TOWN (AA) - Güney Afrika'nın turizm kenti Cape Town'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Cape Town Uluslararası Film Festivali'nde "Babamın Kanatları" isimli...

CAPE TOWN (AA) - Güney Afrika'nın turizm kenti Cape Town'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Cape Town Uluslararası Film Festivali'nde "Babamın Kanatları" isimli film Grand Prix ödülüne layık görülürken, "Ayla: Savaşın Kızı" filminin kurgusunu yapan Mustafa Preşeva'ya en iyi kurgu yönetmeni ödülü verildi.

Türk Hava Yollarının (THY) sponsor olduğu festivalde pekçok ülkeden 100'den fazla film gösterildi.

Türkiye'den de "Ayla: Savaşın Kızı" ve "Babamın Kanatları" filmleri yarıştı.

Festivalde Grand Prix ödülüne (Büyük Ödül) "Babamın Kanatları" layık görülürken, en iyi kurgu yönetmeni ödülünü ise "Ayla: Savaşın Kızı" filminin kurgusunu yapan Mustafa Preşeva aldı.

Festivalde jüri üyesi olan Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu Başkanı Alin Taşçıyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl ülkemizden filmlerin seçkide yer alması oldukça hoş bir durum. İki filmimizin de ödül alması beklediğim bir sonuçtu." dedi.

Afrika'da Türk filmlerinden çok Türk dizilerinin izlenme potansiyeli olduğunu belirten Taşçıyan, "Bu bağlamda dizilerin Güney Afrika'da filmlerin önünü açacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Güney Afrika'daki oyuncu ve yönetmen potansiyeline dikkati çeken Taşçıyan, "Güney Afrikalılar sinemalarını dünyaya tanıtmak için bu yıl ciddi bir atılım yaptılar. Sinema endüstrisi için oldukça verimli bir festival oldu. Buradaki sinemacıların Avrupa kıtası ile güçlü iletişimleri var ve daha çok ortak yapımlara girişiyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.