Caretta carettanın boğazından 6 santimetrelik olta iğnesi çıkarıldı

Caretta carettanın boğazından 6 santimetrelik olta iğnesi çıkarıldı
Muğla'daki Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan ameliyatın ardından boğazındaki olta iğnesi çıkartılan yavru caretta caretta, 3,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu

MUĞLA (AA) - Muğla'da yaralı halde bulunan caretta caretta, yapılan ameliyatla boğazındaki 6 santimetrelik olta iğnesi çıkartıldı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri tarafından Kuşadası'nda misinaya dolanmış halde yaralı olarak bulunan yavru kaplumbağa, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) ameliyata alındı.

Yapılan operasyonla boğazındaki 6 santimetrelik olta iğnesi çıkarılan yavru caretta caretta, 3,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

DEKAMER'de görevli Çisem Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caretta carettanın merkeze geldiğinde sırtında ve boynunda misinaya bağlı yaralanmalar olduğunu söyledi.

Kaplumbağanın tedavisi sırasında boğazında olta iğnesi olduğunu fark ettiklerini anlatan Sezgin, "Caretta carettanın boğazından, DEKAMER'de veteriner yardımıyla yapılan operasyonla 6 santimetrelik olta iğnesi çıkarıldı. Yaklaşık 3,5 aylık bir tedaviden sonra sağlığına kavuştu. Yavru caretta caretta hareketlendi, suya dalmaya ve besinini kendi yemeye başladı. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanına bırakacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.