Çarşıda bayram bereketi

Çarşıda bayram bereketi
Ramazan Bayramı’na bir gün kala vatandaşlar alışveriş için sokağa çıktı. Bir haftadır yoğun mesai harcayan esnaf son gün kalabalığın arttığını Ramazan ayı içerisinde yaşanan durgunluğun son bulduğunu ifade etti.

SON GÜN KALABALIĞI

Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle beraber vatandaşlar alışveriş telaşına düşerek başta Tarihi Bedesten Çarşısı olmak üzere çeşitli mağazalarda adeta birbirleriyle yarıştı. Tam mesaiye başlayan tatlıcılar, yufkacılar, şekerciler ve giyim mağazalarında uzun kuyrukların oluşması esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan ayı içerisinde satış yapamadıklarını belirten esnaf, “Halkımız alışverişini her yıl olduğu gibi bu yıl da son güne bıraktı. Bir hafta öncesinden yoğun mesaiye başlamıştık ama çarşıda kuru bir kalabalık vardı. Ramazan Bayramı sayılı günler kala kapıda uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bir ay boyunca yapamadığımız satışı son günlerde yaptık. Vatandaşlar fiyatlarda şikâyetçi ama her bütçeye uygun ürünlerimiz bulunuyor. Ramazan Bayramı’nda da şehir dışından gelen misafirlerin de çarşıyı doldurmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“FİYATLAR CEP YAKIYOR”

Alışverişe çıkan vatandaşlar bayram telaşına düşerek alışverişini son güne bıraktığını söylerken “Fiyatlar cep yakıyor 5 kişilik bir ailenin bütçesine uygun kıyafet bulması biraz zor ama Tarihi Bedesten Çarşısı’nda her bütçeye uygun kıyafet bulmak mümkün. Özellikle markaya göre çikolata fiyatlarının artması bizi şekere yöneltti çikolatadan sadece tadımlık alabildik. Çarşının büyük olmasına rağmen alışverişe çıkanlar birbirleriyle yarışarak uzun kuyruklar oluşturdu” dedi. Her talebe cevap veren Tarihi Bedesten Çarşısı bu bayramda da cazibe merkezi olarak vatandaşlarla buluştu. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.