Çatlak ayakla birinci oldu, hedefi dünya şampiyonluğu

Çatlak ayakla birinci oldu, hedefi dünya şampiyonluğu
- Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda ilk maçında sol ayak tarak kemiğinde çatlak oluşan sporcu Ünal Alkayış, durumdan habersiz çıktığı 4 müsabakayı da kazanarak birinci oldu, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti- Ünal Alkayış: "Çatlak ayakla, fi


MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda çatlak ayakla çıktığı müsabakaları kazanarak birinci olan Ünal Alkayış, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Mersin'de, babası ve abisinden gördüğü kick boks sporuna başlayan ve bugüne kadar 10 kez Türkiye şampiyonu olan 23 yaşındaki Ünal Alkayış, Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda çatlak ayakla 4 maça çıkıp, şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı.

Ailesindeki herkesin kick boksla uğraşması nedeniyle adeta spor salonlarında büyüyen ve bu spora merak salan Ünal Alkayış, 7 yaşında başladığı kick boksta her yaş grubundan çeşitli şampiyonalara katıldı.

Antrenörlüğünü, aynı branşta dünya şampiyonu olan abisi Ali Alkayış'ın yaptığı Ünal Alkayış, katıldığı tüm şampiyonalardan derecelerle ayrıldı. En son 17-20 Mart'ta Marmaris'te düzenlenen Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'na katılan Alkayış, ilk maçında rakibiyle mücadele ederken sol ayağından sakatlandı. Abisi ve eşinin şampiyondan çekilmesini istemelerine rağmen çatlak olduğunu bilmediği ayağıyla 4 maça daha çıkan ve Türkiye şampiyonu olan Alkayış, Mersin'e döndükten sonra moraran ayağını gösterdiği doktorundan sol ayağının tarak kemiğinde çatlak olduğunu öğrendi.

Ayağını alçıya aldıran ve birkaç gün bu şekilde antrenmanlarına devam eden Ünal Alkayış, antrenman dışında taktığı alçıyla yeni şampiyonaları bekliyor.


- "Hedefim dünya şampiyonluğu"


Ünal Alkayış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının spor salonunda başladığı kick boksta, 16 yıldır çeşitli şampiyonalara katıldığını söyledi.

Dünya ikinciliği ve üçüncülüğü, 10 kez Türkiye şampiyonluğu gibi çok sayıda derecesi olduğunu anlatan Alkayış, "En son Üniversiteler Türkiye Şampiyonası'nda çok güçlü bir rakibim vardı. İlk maçta karşılaştık ve burada ayağımdan sakatlandım. Ama ben çatladığının farkında değildim. Maçı nakavtla kazandım. Bu maçtan sonra finalle birlikte 4 maça daha çıktım ve şampiyon oldum. Mersin'e geldiğimde hastaneye gittim orada çatlak olduğunu söylediler." dedi.

Ayağının müsabakalarda acıdığını ancak "önemli bir şey yoktur." düşüncesiyle maçlara devam ettiğini vurgulayan Alkayış, şöyle devam etti:

"Ayağım acıyordu ama şampiyon olmak için devam etmek zorundaydım. Şimdiki hedefim amatörde değil, profesyonelde dünya şampiyonu olmak. Daha önce bir rakibim ayağı sakatlandığı için maça çıkmamıştı, ben çatlak ayakla şampiyon oldum. Şampiyonluk için hiçbir şey önemli değildi. Birincilik kürsüsüne çıkmak her şeye değerdi. Tarak kemiğindeki çatlak hala duruyor. Kırık olsa daha kolay iyileşirdi. Ama ben çatlak ayakla önümüzdeki şampiyonalara hazırlanıyorum."

Ünal Alkayış'ın kendisi gibi kick boksçu eşi Hülya Alkayış da, kızlarıyla birlikte şampiyonayı izlediğini ve eşinin ayağından sakatlanmasıyla müsabakayı bırakmasını söylediğini belirterek, "(Bırak, kendi canından, ayağından kıymetli değil.) dedim ama dinlemedi. 'Ben çıkıp şampiyon olacağım.' dedi. Çok korktum, kalp krizi bile geçirebilirdim. Ancak ringe çıktı toplam 4 maçı alarak şampiyon oldu." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de dünya şampiyonluğunun bulunduğunu vurgulayan Hülya Alkayış, tüm şampiyonalara eşiyle birlikte hazırlandıklarını, ailecek iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.