Cavaliers pes etmedi

Cavaliers pes etmedi
Amerikan Basketbol Ligi'nde Cleveland Cavaliers, deplasmanda Golden State Warriors'ı 112-97 mağlup ederek final serisinde durumu 3-2'ye taşıdı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers, deplasmanda Golden State Warriors'ı 112-97 mağlup ederek final serisinde durumu 3-2'ye taşıdı.

NBA finalinin 5. maçında Cavaliers, Oracle Arena'da son şampiyon Golden State Warriors'a konuk oldu.

Tarafların skor üretmekte zorlanmadığı ilk çeyrek, Warriors'ın 32-29'luk üstünlüğüyle sona erdi. Cavaliers, ikinci periyotta aynı skorla rakibine üstünlük kurdu ve devre arasına 61-61 beraberlikle girildi.

İkinci yarıda kontrolü eline geçiren konuk takım Cavaliers, üçüncü çeyreğini 93-84 önde bitirdiği mücadeleden 112-97 galip ayrıldı ve seriyi 3-2'ye getirerek rakibinin şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi.

Cavaliers'ta LeBron James 41 sayı, 16 ribaunt, 7 asist, 3 blok ve 3 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadı. Konuk takımda Kyrie Irving de 41 sayı, 6 asistle mücadele etti. James, 30'da 16, Irving ise 24'te 17 şut isabetleriyle etkili performans sergiledi. Bu arada James, 2001'de Shaquille O'Neal'dan bu yana NBA finallerinde bir maçta 40 sayı, 15 ribaunt ve 5 asistin üstünde performans ortaya koyan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Ev sahibi Warriors'ta Klay Thompson'ın 37, Stephen Curry'nin 25, Andre Iguodala'nın 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Warriors, çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 04.00'te Cleveland'da oynanacak serinin 6. maçını kazanması halinde üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşacak. Cavaliers'ın kazanması durumunda serinin son maçı, Golden State'in sahasında yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.