Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Ayrault ile telefonda görüştü

Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Ayrault ile telefonda görüştü
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile telefonda görüştü.Diplomatik kaynaklardan alınan...

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, yeni görevinden dolayı Ayrault'yu tebrik etti ve Suriye'nin kuzeyindeki PYD hedeflerine yönelik operasyonlar bağlamında Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından hafta sonunda yapılan açıklamadan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye'nin Suriye'deki terör unsurlarıyla mücadele ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Suriye konusundaki tutumun 11 Şubat'ta Münih'te düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında da ifade edildiğini ve bu tutumun Fransız muhataplarca da bilindiğini ifade etti.

Suriye konusunda esasen iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğünü kaydeden Ayrault da gelecek dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini ileri taşımayı arzu ettiklerini belirtti.

Görüşme Türkiye'nin talebi üzerine dün yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.