ÇAYKUR, günlük yaş çay işleme kapasitesini artıracak

ÇAYKUR, günlük yaş çay işleme kapasitesini artıracak
RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün günlük yaş çay işleme kapasitesini 8 bin 650 tona çıkaracağı bildirildi.ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan...

RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün günlük yaş çay işleme kapasitesini 8 bin 650 tona çıkaracağı bildirildi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda hem teknolojisini yenileyen hem de günlük yaş çay işleme kapasitesini artıran ÇAYKUR'un, çalışmalarına bu yıl da devam edeceği ifade edildi.

Kapasite artırımı için çalışmaların devam ettiği ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun çalışmaları bizzat yerinde incelediği vurgulanan açıklamada, şu ifadelerine yer verildi:

"Hedefimiz, üreticimizin elindeki kaliteli yaprağı zamanında alıp kartlaşmasına mahal vermeden en kısa sürede işlemek. Bunun için göreve geldiğimiz gün 6 bin 600 ton olan yaş çay işleme kapasitemizi her yıl imkanlarımız ölçüsünde artırarak bugünlere geldik. Sezon başında günlük 8 bin ton yaş çay işleme kapasitemiz var. Bu yıl Hopa, Hayrat, Bölümlü, Taşçılar, Fındıklı, Sabuncular, Çiftlik, Salarha, Kirazlık ve Büyükköy fabrikalarımızda yapacağımız ilave kapasite artışlarıyla günlük 650 ton gibi bir kapasite artışı hedefliyoruz. Genel toplamda inşallah bu yılın çay sezonuna 8 bin 650 ton/gün işleme kapasitesi ile girmiş olacağız."

ÇAYKUR, yaş çay sezonunda 46 fabrikası ile yıl boyunca 650-700 bin ton yaş çay üretimini gerçekleştirerek kuru çaya dönüştürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.