Ceceli’den Akşehir’de tasavvuf musikisi konseri

Ceceli’den Akşehir’de tasavvuf musikisi konseri
Konya’nın Akşehir İlçesinde 24 Ağustos Onur Günü kutlamaları kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından Mustafa Ceceli Tasavvuf Musikisi konseri düzenlendi.

Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinliğe; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hayati Arık, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, bazı kurum ve daire müdürleri ile binlerce kişi katıldı. Konser öncesinde Akşehir Belediyesi Mobil İkram çeşmesi vasıtasıyla konsere gelenlere gül şerbeti ikram edildi. Konser öncesinde şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasının ardından memleketimizin birliği ve beraberliği için dua edildi.
Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli tasavvuf musikisi eserlerinden oluşan repertuarı ile Açıkhava tiyatrosunu dolduran binlerce kişiye keyifli saatler yaşattı. Eserlerini zaman zaman hayranlarıyla beraber söyleyen sanatçı kendisini izlemeye gelen bedensel engelli hayranları ile de fotoğraf çektirdi.
Sanatçı Mustafa Ceceli konser esnasında yaptığı konuşmada “Tahmin ediyorum 3 yıl önce sizlerin huzurundan bu sahnede şarkılar söylemiştik. Önemli ve anlamlı bir gün. Ülkemizde yaşanan gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. Hepimiz güzel günlere iyi günlere uyanmak istiyoruz ama o kara senaryoyu coğrafyamızdan asırlardır yüzyıllardır bir türlü bırakmak istemeyenlere bizde prim vermeyeceğiz. Elbette şunu unutmayalım İslam yücedir. İslam’ın terörle alakası yoktur. Terörist olanında İslam’la alakası yoktur, Müslüman değildir. Efendimiz kimseyi karşısına almamıştır, durduk yere gidip de kimsenin gırtlağını çöküp ‘Müslüman ol’ dememiştir. Dolayısı ile de bizler dinimizi en iyi şekilde anlamaya ve anlatmaya mecburuz. Küçücük çocukları, masum, hiçbir günahı olmayan insanları, katledecek kadar vahşetin içinde olanların insanlıkla alakası yoktur. Bırakın İslamiyet’i insan bile değiller. Bizim gözümüzde zaten onlar cehennemin dibine boyluyorlar” şeklinde konuştu.
Konser boyunca ilahiler ve tasavvuf musikisi eserleri ile hayranlarını mest eden Sanatçı Mustafa Ceceli’ye konser sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati armağan edildi.
Başkan Akkaya yaptığı konuşmada, “iki yıldır Mustafa Ceceli kardeşimizi sizinle buluşturmak istedik ama kısmet bugüneymiş, 2014 yılı Haziran ayında Kiraz Festivalinde kendisini buraya davet etmiştik. Allah razı olsun kırmadı bizleri gelecekti, ama öyle bir rahmet oldu ki, Mevlam öyle güzel bir yağmur verdi ki, burada konser yapmak pek mümkün olmadı bizde onu erteledik. Nasreddin Hoca Şenlikleri öncesinde memleketimizde terör olayları oldu ve akabinde yine şehitlerimiz vardı. Şehitlerimizin ailelerine saygıyla binaen o konseri de erteledik, erteledik derken 24 Ağustos Onur Günü’müze erteledik ama maalesef hain terör örgütü yine durmadı. 15 Temmuzda Aziz Türk Milleti, eğer ülkemizin bağımsızlığını söz konusu ise, memleket meselesi, vatan söz konusuysa gerisi teferruat dedi. Muhalefeti ile sağcısıyla, solcusuyla, bütün vatandaşlarımız yediden yetmişe bir araya geldi. Onlara güzel bir ders verdi. Allah razı olsun bu milletimiz den, şanlı askerimiz, şanlı polisimizle, halkımız bir oldu. Bütün ferasetli yöneticilerimizle başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la onlara unutamayacakları bir ders verdik. Bu son olaylar Elazığ olayları, Van olayları ve Gaziantep olayları, onların Allah’ın izniyle son çırpınışları. Bu millet böyle birlik ve beraberlikle, beraber olduğu müddetçe onlar amacına ulaşamayacaklardır. Onlar boşuna gayret edecekler, İnşallah onların üstesinden geleceğiz. Elazığ’da, Van’da kaybettiğimiz kardeşlerimize rahmet diliyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah onların şefaatine bizlere nail eylesin. Ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.