ÇEDAŞ'tan Yozgat'a 135 milyon liralık elektrik yatırımı

ÇEDAŞ'tan Yozgat'a 135 milyon liralık elektrik yatırımı
ÇEDAŞ Genel Müdürü Akboğa:- "2016-2020 uygulama döneminde Yozgat'a 135 milyon liralık yatırım yapacağız"- "Acil Muhtar Hattı'nı devreye soktuk. Böylece muhtarların sisteme erişimine kolaylık sağlıyoruz"

ANKARA (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 2016-2020 yıllarını kapsayan üçüncü uygulama döneminde Yozgat'a 135 milyon liralık yatırım yapacaklarını ve arıza sayılarını asgari seviyeye indireceklerini belirtti.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şirket, hizmet verdiği Sivas, Yozgat ve Tokat'ta 2010-2015 döneminde 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Bu dönemde sadece Yozgat'a 80 milyon liralık yatırım yapan ÇEDAŞ, yeni yatırım döneminde bu kentte iyileştirme çalışmalarına ağırlık verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, şirketin Yozgat’ta elektrik iyileştirme yatırımlarında rekor kıracağını bildirdi. 2016-2020 yıllarını kapsayan uygulama döneminde Yozgat'a 135 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Akboğa, "Yeni yapılacak yatırımlarla Yozgat'ta büyük yatırımcı kuruluş olarak ciddi istihdam oluşturmaya ve ülke ekonomisine katkı vermeye devam edeceğiz. Bu rakamlarla Yozgat'taki yatırımlarımız bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 70 artacak." ifadelerini kullandı.

Akboğa, 2015'te Yozgat'taki arızaların 2010'a oranla yüzde 54 azaldığını ve yeni yatırımlarla arıza sayısının daha da düşeceğini belirtti.

- Acil Muhtar Hattı devreye girdi

Hizmet sağladıkları bölgede müşteri memnuniyetine büyük önem verdiklerinin altını çizen Akboğa, 'Her Sokak Aydınlık' sloganıyla Yozgat'taki tüm aydınlatma lambalarının yanmasını istediklerini vurguladı.

Akboğa, ÇEDAŞ'ın 444 44 66 numaralı çağrı merkezinde, mahalle ve köy muhtarları için ‘Acil Muhtar Hattı’nı da devreye aldıklarını ifade etti.

Bu hat ile çağrı merkezlerinde muhtarlara sisteme erişim kolaylığı tanındığını vurgulayan Akboğa, "Bu kapsamda il merkezlerindeki mahalle muhtarlarının tamamının iletişim bilgileri sisteme dahil edildi. Verilerine ulaşılan köy muhtarlarının da sisteme dahil edilme işlemini hızlı bir şekilde yapıldı. Muhtarlar, şirketimiz için itici güç konumunda bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Abone sayısı 750 bin olan ÇEDAŞ hizmet verdiği Sivas, Yozgat ve Tokat'ta 2016-2020 yıllarında 458 milyon lira toplam yatırım yapmayı planlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.