'Cehennem Gibi Bir Geceydi'

'Cehennem Gibi Bir Geceydi'
FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece yaralanan ve bu halde Özel Harekat Daire Başkanlığı önündeki yaralıları kendi aracıyla hastaneye ulaştıran Konyalı Metin Ayvaz, yaşadığı korku dolu anları anlattı

 işadamı Metin Ayvaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara'da yaralananlar arasındaydı.

Yaşadığı korku dolu anları AA muhabirine anlatan 37 yaşındaki Ayvaz, 15 Temmuz günü işi gereği Gölbaşı'nda bulunduğunu söyledi.

Özel Harekat Daire Başkanlığının yakınlarından otomobiliyle geçtiği sırada patlama sesi duyduğunu ve hemen olay yerine gittiğini anlatan Ayaz, "Bombanın düştüğü Özel Harekat Daire Başkanlığına yardımım olabilir düşüncesiyle aracımla gittim. Oraya vardığımda her yer toz duman içerisindeydi. Oradakilere yardım edeyim derken nizamiyenin önüne, bulunduğum yere 15 metre uzaklığa ikinci bomba düştü. Özel Harekat Daire Başkanlığı önüne düşen ikinci bombayla birlikte savruldum. Yaklaşık 15 metre uzağa düştüm. O an kulaklarım duymuyordu. Şarapnel parçalarıyla da yaralanmıştım." diye konuştu.

-"Etrafta sadece kan görüyordum"


İkinci bombanın polislerinin bulunduğu bölgenin ortasına düştüğünü söyleyen Ayvaz, yanında bulunanların da yaralandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Cehennem gibi bir geceydi. Sadece kan görüyordum etrafta. O an biri polis 2 kişiyi, aracıma taşıyarak hastaneye götürdüm. Kendim de yaralıydım. O şekilde 2 kişiyi hastaneye götürdüm. Birinin sırtında ve omuzunda yaralar vardı. Diğer kişi için doktorlar göz kapağının alt tarafında şarapnel parçası olduğunu söyledi. İlk tedavilerimiz Gölbaşı Devlet Hastanesinde yapıldı. Ardından başka hastanelere sevk edildik. Ertesi gün beni Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler. Orada ameliyatın zor olacağını, kolumdaki şarapnel parçalarının sinirlere yakın olduğunu söylediler. Daha sonra memleketim Konya'ya geldim. Burada 3 saat süren ameliyatla şarapnel parçalarını aldılar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.