Çelik-Duncan ortak basın toplantısı

Çelik-Duncan ortak basın toplantısı
İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Duncan:- "Nereden gelirse gelsin, PKK, DEAŞ, terör terördür. Her şekliyle bu tür saldırı ve tehditleri kınıyoruz. Türkiye'nin üstesinden gelmeye çalıştığı tehditler var. Bu konudaki mücadelede İngi

ANKARA (AA) - İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, "Nereden gelirse gelsin, PKK, DEAŞ, terör terördür. Her şekliyle bu tür saldırı ve tehditleri kınıyoruz. Türkiye'nin üstesinden gelmeye çalıştığı tehditler var. Bu konudaki mücadelede İngiltere destekçinizdir." dedi.

Duncan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile bakanlıktaki görüşmesi öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Duncan, temmuz ayından bu yana üçüncü kez Ankara'ya geldiğini söyledi.

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısını en şiddetli biçimde kınadıklarını ifade eden Duncan, "Bu konuda Türkiye'nin verdiği mücadelede, omuz omuza sizlere destek vermek istiyoruz. Nereden gelirse gelsin, PKK, DEAŞ, terör terördür. Her şekliyle bu tür saldırı ve tehditleri kınıyoruz. Türkiye'nin üstesinden gelmeye çalıştığı tehditler var. Bu konudaki mücadelede İngiltere destekçinizdir." diye konuştu.

Ziyaret kapsamında Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik temasların olacağını belirten Duncan, bu sorunun çözümüne ilişkin arayış içinde olduklarını söyledi.

Alan Duncan, Cenevre'de yapılması planlanan görüşmelerin başarıyla sonuçlanması ve çözüme katkı sağlanmasını dilediklerini vurgulayarak, "Birleşik Krallık adına, garantör olarak masadaki bütün tarafların başarıyla bu görüşmeleri neticelendirmesini arzu ediyoruz." dedi.

Türkiye ve İngiltere arasındaki ikili ilişkilerinin çok iyi bir seviyede olduğunun altını çizen Duncan, 2017'de ilişkileri daha ileri seviyeye taşımak istediklerini kaydetti.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının iki ülke arasındaki ilişkileri hiçbir şekilde zayıflatmayacağını vurgulayan Duncan, aksine iki ülke arasındaki ilişkiler ve ticaretin daha da ileriye taşınacağı değerlendirmesinde bulundu.

Duncan, Bakan Çelik ile yapacağı toplantıların ardından Kıbrıs meselesini görüşmek için Atina'ya gideceğini sözlerine ekledi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.