Çelik ithalatına yönelik damping soruşturması

Çelik ithalatına yönelik damping soruşturması
Rusya'nın da aralarında bulunduğu 7 ülkeden gerçekleştirilen sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatı için başlatılan damping soruşturması, yerli üreticilerin başvurularını geri çekmeleri nedeniyle önlem alınmaksızın sonuçlandırıldı

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca Rusya'nın da aralarında bulunduğu 7 ülke menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik için başlatılan damping soruşturması, yerli üreticilerin başvurularını geri çekmeleri nedeniyle önlem alınmaksızın sonuçlandırıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik için 28 Ocak 2015'te damping soruşturması başlatıldı.

Ancak soruşturma, yerli üreticiler tarafından soruşturma süreci içerisinde başvurunun geri çekilmesi nedeniyle 20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile dampinge karşı önlem alınmaksızın sonuçlandırıldı.

- Rus basınındaki haberler

Rus haber ajansı TASS, "Rusya’nın önde gelen metalürji şirketleri ile Türkiye Ekonomi Bakanlığı arasında Rusya'dan ithal edilen metalürji ürünlerine uygulanması planlanan ilave anti-damping vergisinin uygulanmaması konusunda anlaşmaya varıldığı" şeklinde bir haber yayınladı. Haberde, Türkiye’nin Rusya’dan ithal ettiği sıcak haddeli çelik ürünlerinden ilave vergi alınmaması yönünde anlaşmaya varıldığı, Rus metalürji şirketlerinin bu kararı memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Rus medyasına daha önce yansıyan haberlerde ise Türkiye’nin Rus metalürji şirketlerine karşı anti-damping soruşturması başlatarak bu ülkeden ithal edilen ürünlere uygulanan vergiyi yüzde 13,66’ya kadar yükseltmeyi planladığı iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.