Uğur Özteke

Uğur Özteke

Cem Zorlu, Kemal Can Ve sempatik ASKON’CULAR

Cem Zorlu, Kemal Can Ve sempatik ASKON’CULAR

Dün değil önceki gün idi. Gazetemize gelen dostlarımızdan birisi de Cem Zorlu Bey idi. Cem Hoca bugün için AK Partili bir vekil olabilir ama biz kendisini tanıdığımız günden bu yana hele hele Mehmet Önal abimizin emanetinden sonra kendisine daha farklı bir göz ile bakmaya başlamıştık. İşte o günden bugüne kaç yıl geçti aradan geçti bilmiyorum ama Sayın Zorlu’nun vekilliği filan kendisine bizim için modern bir ilahiyatçılığıdır.

O günde sayın vekilimiz giyim tarzından sohbetine kadar siyasetten uzak sportif ve samimi idi. Kendisinden son Afyon toplantılarının detaylarına kadar şimdilik bizde kalmak şartı ile pek çok bilginin sahibi oluyorduk.

Bu sohbetin tek bir güzelliği vardı. O da Cem Hoca her zamanki samimi, içi dışı bir haliyle bize hocalık etmesiydi.

BU KEMAL CAN’DAN KORKULUR

Son aylarda yatıp kalkıp “Cenab-ı Allah’ım beni ıslah etsin” diye dua ediyorum. Çünkü yine bir imtihandan geçiyoruz. Öyle bir angarya yalan dünya için öyle bir koşturmaca var ki Allah beterinden saklasın. İşte tam bu noktada Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can Bey’i iki dostumuzla makamında ziyaret ettik. Kemal Başkan içinde “Bey” diyoruz sağ olsunlar bizim ta liseli yıllarımızdan bu yana iyi arkadaşımızdır. Kemal Başkan’ı yine her zamanki gibi formda ve heyecanlı yakalamıştık. Bu güzel sohbette bir de Konya adına müjde aldık. Bu ay sonu olmaz ise gelecek ay sonunda Türkiye’nin en modern kamyon garajının temeli Tahir Başkan tarafından atılıyormuş. Adana-Aksaray yolu güzergâhındaki garaj ile demek ki biz 1. Organize Sanayi’nin sırtındaki bu mevcut kamyon garajının çirkinliğinden kurtulacağız.

O bölgede özellikle de 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin esnafı ve sanayicisi de rahat bir nefes almış olacak. Çünkü bu konuda Organizenin Başkanı Sayın Bülent Kaşdoğan’ın da Tahir Akyürek nezdinde nasıl bir mücadele verdiğinin şahidi idik.

ASKONCULAR ÇOK FARKLI

BİR ŞEKİL ALIYORLAR

Dünkü hoş sohbet konuklarımız arasında bir de ASKON heyeti vardı. ASKON’dan Tuncay Temiz Bey, İsmail Çiçek abimiz ve kardeşimiz Muaz Gülyiğit ile şehir ve sanayicilerimiz adına çok samimi bir sohbet yapma fırsatını bulduk. Onları yolcu ettikten sonra şöyle geriye doğru bir gittim. ASKON inanılmaz şekilde kendisini yeniliyor. ASKON üyeleri inanılmaz bir şekilde kendilerini geliştiriyorlar. ASKON’un güçlenmesinden şehir adına çok mutlu oluyorum. Çünkü bu şehir sahipsiz. Bu güzel şehrin çok güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarına ihtiyacı var. Bu şehir siyasi olarak güçlü görüntü veren birkaç sivil toplum kuruluşunun eline bırakılmamalı. Konya’nın çok güçlü, güçlü olduğu kadar da ufuklu, ufuklu olduğu kadar da samimi sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var.

İŞTE BU DA KONYA

Bu kadar güzel sözlerden sonra bir de kötü ve çirkin örnek ile yazımızı noktalayalım.

İşte PUSULA Gazetemizin tecrübeli isimlerinden Çiğdem Kurut’un Pazar günü Meram Yeni Yol’da Lastik durağı kavşağında öğle saatlerinde çektiği fotoğraf

10264752_10152404625933754_7523063296019960237_n.jpg

İşte Dünya şehri Konya’mızın tarihi, turistik protokol yolunun hali.

Yorum siz değerli okurlarımızın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hacı Veyis Zade kavşağında bisikletliler polislerin gözü önünde ters yoldan gitmedikleri zaman ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR