Cemaat-i İslami Lideri Gulam Azzam Öldü

Cemaat-i İslami Lideri Gulam Azzam Öldü
Hakkındaki suçlamalar nedeniyle hapiste bulunan 92 yaşındaki Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam Hayatını kaybetti.

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevinde bulunan Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam vefat etti. Avukatı Tajul İslam, durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırılan Azzam'ın kurtarılamadığını söyledi. Bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gören Azzam'ın yaşına dikkati çeken İslam, "Hükümet ve mahkeme, solumun yetersizliğinin olduğunu biliyordu. Azzam'ın hapiste daha iyi koşullarda tutulmasını talep etmemize ve durumunun ağırlaşmasına rağmen, bu talebimiz kabul edilmedi" diye konuştu. 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karıştığı iddiasıyla yargılanan Azzam, geçen yıl Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce 90 yıl hapse mahkum edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.