Çember-9 ile aranan 2 bin 842 firari yakalandı

Çember-9 ile aranan 2 bin 842 firari yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen "Çember-9" operasyonları kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 2 bin 842 firarinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleşen "Çember-9" operasyonları çerçevesinde hakkında arama kaydı olan 2 bin 842 firarinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 3 günde, 81 ilde arama kaydı olan firarilere yönelik eş zamanlı "Çember-9" operasyonları gerçekleştiğini bildirdi.

Operasyon çerçevesinde hakkında arama kaydı bulunan 2 bin 842 firarinin yakalandığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, yakalananlardan 2 bin 820'sinin 0-5 yıldır, 14'ünün 5-10 yıldır, 8'inin ise 10 yıl ve üzeri bir zamandır arandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, firarilerden 199'unun hırsızlık,132'sinin dolandırıcılık, 65'inin yağma, 38'inin adam öldürme, 35'inin cinsel suçlar, 480'inin narkotik suçlar, 43'ünün terör, 334'ünün kaçakçılık ve organize suçlar sebebiyle aramasının olduğunu ifade etti.

Bu kişilerin yol aramalarında, ev ve iş yerinde, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, çalışmaları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri, sahil güvenlik komutanlığını ve operasyonlara katılan polis ve jandarmaları tebrik etti.

Paylaşımında operasyona ilişkin videoya da yer veren Bakan Yerlikaya, "Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.