Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri
BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi için taraflara siyasi sürecin konuşulmaya başlanması çağrısında bulundu - Mistura: - "Siyasi geçiş konusunda ilerleme kaydedilemezse ne çatışmaların durdurulmas

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde ilerleme kaydedilebilmesi için taraflara siyasi geçiş sürecinin konuşulmaya başlanması çağrısında bulundu.

De Mistura, Cenevre'de ikinci haftasına giren Suriye görüşmeleri kapsamında Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi'nin başkanlığındaki rejim heyeti ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan de Mistura, müzakerelerde çok az ilerleme kaydedilmesinin endişe verici olduğuna dikkati çekerek, taraflara siyasi geçiş sürecinin konuşulmaya başlanması çağrısında bulundu.

De Mistura, "Siyasi geçiş konusunda ilerleme kaydedilemezse ne çatışmaların durdurulması anlaşması ne de insani yardımların ulaştırılması sürdürülebilir" dedi.

Rejim heyetinin başkanı Caferi'nin siyasi geçiş anlayışının ne olduğuna ilişkin bir soruya de Mistura," Bu soruyu kendisine ben de sordum ve bana siyasi süreci konuşmak için çok erken olduğunu söyledi. Erken, yakında anlamına geliyor anladığımız kadarıyla" cevabını verdi.

De Mistura yarın ise Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi ile bir araya gelecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.