Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Mogherini, BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Suriyeli muhalifler ve rejim heyeti ile görüştü- Mogherini: "(Rejim heyetine) Siyasi geçiş sürecinin başlatılması gerektiği mesajını ve

CENEVRE (AA) - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhalifler ve rejim heyeti ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Mogherini ve de Mistura görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

De Mistura'nın daveti üzerine Cenevre'ye gelen Mogherini, Suriye'deki krizin tüm bölgeye ve Avrupa'ya sıçradığını ve barış sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Mogherini Suriye rejimi ve muhaliflere, bu süreçte çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması anlaşmasına uyması ve bir an önce siyasi sürece girmeleri çağrısında bulundu.

Rejim heyeti ile görüşmesinde heyete "Siyasi geçiş sürecinin başlatılması gerektiği mesajını verdim" diyen Mogherini, Suriye'ye barış gelmesi için krize siyasi çözüm bulunması ve DAEŞ ile mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

AB'nin Suriye rejimine karşı tutumuna ilişkin bir soruya ise Mogherini şöyle cevap verdi:

"AB'nin Suriye rejimine karşı tutumunda bir değişiklik yok... Muhaliflere beş yıldır verdiğimiz desteği gelecekte de vereceğiz ve bu konuyu bugün muhaliflerle de görüştük. Politikamızda bir değişiklik yok. Suriye'deki krizin sona ermesi gerek ve bu mesajı sadece bir tarafa değil bütün taraflara verme sorumluluğunu taşıyorum."

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ise terörle mücadelenin önemine değinerek, "Terörü yenmek için öncelikle siyasi çözüm gerek" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.