Cerablus Bayramda Elektriğe Kavuşacak

Cerablus Bayramda Elektriğe Kavuşacak
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'a elektrik akışı bayramda yeniden başlayacak

ANKARA (AA) - Cerablus’un terör nedeniyle yaşanan olumsuz tablodan kurtulmasıyla başta elektrik olmak üzere halkın temel gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, görevli elektrik dağıtım şirketi Türkiye'den Cerablus'a elektrik tedarikine yönelik proje için düğmeye bastı.

AA muhabirinin şirket yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nden, Cerablus’a götürülecek elektrik için yaklaşık 3 kilometrelik yer altı hattı çalışması yapılıyor.

Proje kapsamında, terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus, bayramda elektriğe kavuşacak.

Karkamış Dağıtım Merkezi’nden yüksek gerilim hattıyla alınacak 31,5 kilovoltluk enerji, indirici güç trafolarıyla 20 kilovolt seviyesine düşürülecek. Daha sonra bu enerji yaklaşık 3 kilometre yer altı yüksek gerilim (YG) kablosuyla Cerablus'a verilecek. Söz konusu yer altı hattının yaklaşık 2 kilometrelik kısmı Cerablus sınırları içinde tesis edilecek.

Suriye'yle 4 yıl sonra yeniden
Cerablus'a verilecek elektrikle birlikte 4 yıl aradan sonra Türkiye, Suriye'ye yeniden elektrik göndermeye başlamış olacak.

Türkiye, 2012'nin Ekim ayına kadar Suriye'ye 15 ay boyunca özel sektör eliyle 2,3 milyar kilovatsaat elektrik göndermişti. Bu elektrik akışını 2012'nin Ekim ayında Suriye tek taraflı olarak durdurma kararı almıştı.

Türkiye'nin tüm komşu ülkelerle elektrik sistemi bağlantısı bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.