Cerablus'a Dönen Suriyelilere 'Şefkat Eli'

Cerablus'a Dönen Suriyelilere 'Şefkat Eli'
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönmeye başlayan Suriyeliler, Karkamış Gümrük Kapısı'nın Suriye tarafında ÖSO üyeleri tarafından karşılanıyor

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlendikten sonra tersine göçün başladığı Cerablus'a gelmek isteyen Suriyelilere, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kucak açıyor.Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'tan terör örgütü DAEŞ'i temizleyen ÖSO, cephedeki mücadelesinin yanı sıra ilçedeki sosyal projeleriyle dikkati çekiyor.Türkiye'den Cerablus'a dönen ve harekatın başladığı günden itibaren sayıları hızla artan Suriyelilerin kapıdan geçtikten sonra bazı sıkıntılar yaşadığını gözlemleyince ÖSO harekete geçti. Karkamış Gümrük Kapısı'nın Suriye tarafında silahlı ekip kuran ÖSO, Suriyelilerin kapıdan geçtiği andan itibaren terine göç gerçekleştirenlerin imdadına yetişiyor.Güleryüzle karşılanan Suriyelilerin eşyalarını taşımasına yardımcı olan ÖSO üyeleri, çocuklarla ve yaşlılarla da yakından ilgileniyor. Yürüme güçlüğü çeken yaşlılara yardımcı olan ÖSO üyeleri, çocukları da kucaklarına alarak seviyor. ÖSO üyeleri, ulaşım imkanı olmayan Suriyeliler için cephede kullandıkları pikabı devreye sokuyor. El birliğiyle Suriyelilerin eşyalarını pikaba yükleyen ÖSO üyeleri, Suriyelileri ve beraberinde getirdikleri eşyaları otogara kadar götürüyor.

"Eve dönün" çağrısı
Suriyelilere yardımcı olan ÖSO üyelerinden İbrahim Ebu Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta olduğu gibi tüm Suriye'yi terör örgütlerinden temizlemeyi arzuladıklarını söyledi.Bu kapsamda cepheden cepheye koştuklarını ifade eden Aziz, boş zamanlarında ise dönüşümlü olarak ilçenin hayatini normale sokabilmek için mücadele ettiklerini vurguladı.Bu bilinçle Türkiye'den vatanlarına dönen ve kapıda ulaşım imkanı yaşayan Suriyelilerin durumu öğrenince harekete geçtiklerini anlatan Aziz, "Burada kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Ulaşım imkanı olmayanları pikaplarla taşıyoruz, insanlara kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Çok şükür onlar da bu çabamızdan memnun kalıyor." dedi.Bir yandan da evlerine yerleşen ve maddi imkanı olmayanlara yiyecek ve giyecek gibi insani yardımlarda bulunduklarını belirten Aziz, şunları kaydetti:"Ülkesine gelmek isteyen herkesi burada bekliyoruz. Cerablus'a hep birlikte sahip çıkalım. Kardeşlerimizin tüm ihtiyaçları için elimizden geleni yapmaya hazırız. O yüzden tüm kardeşlerimize çağrımız şu, evinize dönün."

"Böyle bir yardım beklemiyorduk"
Eşi ve 4 çocuğuyla kapıdan geçtikten sonra ÖSO tarafından karşılanan Kemal İbrahim de yaklaşık 2,5 yıl önce DAEŞ zulmüne dayanamayarak evlerini terk etmek zorunda kaldıklarına değindi.Türkiye'ye sığındıklarını aktaran İbrahim, şöyle konuştu:"Türkiye'de olduğumuz sürece bize yardım eden Türk hükümetine ve Türk insanına çok teşekkür ederiz. Kendimizi evimizde gibi hissettik ama artık misafirlik bitti, evimize dönme zamanı geldi. O yüzden eşyalarımızı toplayıp Cerablus'a gelme kararı aldık. Kapıdan geçtiğimizde evimize nasıl gideceğimizi bilmiyorduk. ÖSO askerlerinin elimizdeki eşyaları alıp yardım etmek istediklerini görünce şaşırdık çünkü böyle bir yardım beklemiyorduk. Allah bu askerlerden razı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.