Cerabluslu Çocuklar Gelecekten Umutlu

Cerabluslu Çocuklar Gelecekten Umutlu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'taki çocuklar, okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta okullarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Suriyeli çocuklar, geleceğe umutla bakıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DAEŞ'ten arındırılan Cerablus'ta, eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Terör örgütünün kontrolünde bulunduğu sürede okulların kapalı kaldığı, eğitim yuvalarının tahrip edildiği Cerablus'un cadde ve sokakları artık çocuk sesleriyle çınlıyor.

Şehit Sandık Handavi Okulunda iki haftadır eğitim gören minikler, erken saatlerde çalan zille ders başı yapıyor. Öğretmenlerinin yakından ilgilendiği öğrenciler, teneffüslerde ise dilediklerince eğleniyor.

Okul çıkışı, kendileri için yapılan parklarda oynayan Suriyeli minikler, yaşıtlarıyla güvenli ortamda keyifli vakit geçirmenin tadını çıkarıyor. Çocuklar, geleceğe de umutla bakıyor.

Yaklaşık 600 çocuğun eğitim gördüğü okulun öğrencilerinden 9 yaşındaki Şehed Rağda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula daha önce başlaması gerektiğini söyledi.

Her şeye rağmen öğrenci olabildiği için mutluluk duyduğunu vurgulayan Rağda, "Birinci sınıftayım, arkadaşlarımın çoğu benden küçük ama sorun değil, okulumu çok seviyorum. İnşallah büyüyünce doktor olmak istiyorum." dedi.

Eye el-Mustafa (7) ise okulda keyifli vakit geçirdiğini, başlarda biraz sıkıntı yaşadığını ancak bunu kısa sürede atlattığını belirtti.

Okul sayesinde yeni arkadaşlar edindiğini dile getiren Mustafa, "Şuyuh'tan göç ettik, yaklaşık 1,5 aydır buradayız. Burada arkadaşım olmadığı için sıkılıyordum. Şimdi sınıfımda arkadaşlarım oldu, onlarla oynuyorum. Harfleri öğrenmeye başladım, okula devam edip, öğretmen olmak istiyorum." diye konuştu.

Üçüncü sınıf öğrencisi Farah Muhba da savaş nedeniyle gittikleri Türkiye'den kısa süre önce döndüklerini anlattı.

Gaziantep'te 2 yıl okuduğunu ifade eden Muhba, eski arkadaşlarını özlemesine rağmen evine döndüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.