Cerabluslular Terör Tehdidinden Aydınlığa Kavuştu

Cerabluslular Terör Tehdidinden Aydınlığa Kavuştu
Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus'a dönen Suriyeliler, Türkiye'den sağlanan elektrikle yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor

Fırat Kalkanı Harekatı'nın getirdiği özgürlüğü yaşayan ilk şehir olan Cerablus'a dönen Suriyeliler, Türkiye'den sağlanan elektrikle yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor.Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Cerablus'ta yaşayanlar, özgürlüğün tadını gün geçtikçe daha çok çıkarıyor.Terör örgütü DAEŞ'in ilçeyi terk ederken zarar verdiği elektrik hatları ve içme suyu şebekesi, Türkiye'nin desteğiyle Kurban Bayramı'ndan önce onarıldı. Nüfusu 30 bine yaklaşan ilçede altyapı sorunları giderilen bölge halkı eski günlerine hızla dönüyor.Sokakları gece ışıl ışıl olan ilçede, evlerinde televizyon izleyip cep telefonu kullanabilen Cerabluslular, evlerindeki elektronik aletleri kullanmanın ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor.

"Yaşadığımızın farkına şimdi varıyoruz"
Cerabluslu Marzuk Taha Ebu Yazen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktor olduğunu ve hastanede gönüllü olarak çalıştığını söyledi.Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye sayesinde yeniden hayata bağlandıklarını ifade eden Yazen, Türkiye'nin her konuda kendilerine yardım ettiğini ve bunu nesiller boyu anlatacaklarını belirtti.Elektriğin öneminden bahseden Yazen, "Elektrik konusu bizim en hayati konumuzdu, şükürler olsun çözüldü. Elektrik gerçekten çok gerekliydi. Ben doktorum, hastanelerde elektriğe ihtiyaç var. Allah'a bin şükürler olsun o da oldu. Gerçekten işimiz çok kolaylaştı. DAEŞ buralardan bir daha gelmemek üzere çıktı, gitti. Onlar gittiği günden beri çok güzel günler geçiriyoruz. Şükürler olsun şimdi yaşadığımızın farkına varıyoruz. Eskiden burası ve biz, cansız bir beden gibiydik."

"Soğuk suya hasrettik, onu içiyoruz şimdi"
Abdurrahman Hamo ise iç savaştan kaçarak 3 yıl önce sığındığı Türkiye'de ailesiyle hayata tutunmaya çalıştığını anlattı.Cerablus'un özgürleşmesinin ardından ailesiyle vatanına döndüğünü aktaran Hamo, "Türkiye hükümetine bize elektrik verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Önceleri burası karanlıktı ama şimdi aydınlığa kavuştuk. Eskiden burada çocuklara ve büyüklere yaşam yoktu. Soğuk suya hasrettik onu içiyoruz şimdi. Çok şükür ÖSO ve Türkiye'nin yardımlarıyla bunlar oldu. Hayatımız çok daha iyiye döndü. Türkiye halkına ve Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.