Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki gösterdi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup tarafından, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki gösterildi.
Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan grup, çeşitli dövizler açarak bölgede yapılan çalışma ve güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesini protesto etti.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Namık Çorbacıoğlu, Artvin Cerratepe'nin, korunması gereken 200 arkeolojik bölgeden birisi olduğunu belirterek, koruma statüsüne sahip olan Kafkasör Turizm bölgesi, Kent parkı, Hatila Vadisi, Milli parkı ve Çoruh nehri vadisinin dünyanın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin 34 karasal ekolojik bölgesi arasında yer aldığını söyledi.
Artvin halkının yaşam alanlarını korumak için kendisini ve doğasını savunduğunu belirten Çorbacıoğlu, "Bu doğa bizim, bu topraklar bizim, bu ülke bizim, bu yaşam alanlarımız ve mülkiyet hakkımıza karşı ülkenin her yerinde yapılan bu haksız hukuksuz saldırılara karşı eğer hep birlikte dik ve cesur bir şekilde omuz omuza durabilirsek doğa kazanır, çevre kazanır, ülke kazanır" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.