Cermodern'de 'Bedri Rahmi Eyüboğlu' Sergisi

Cermodern'de 'Bedri Rahmi Eyüboğlu' Sergisi
Türk sanatının önemli isimlerinden, ressam, şair ve yazar Bedri Rahmi Eyüpoğlu'na ilişkin en kapsamlı sergilerden "Sevmek Güzel Meslek", CerModern'de kapılarını sanatseverlere açacak

ANKARA (AA) - Ankara CerModern Sanat Merkezince, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, şairin şiirinden yola çıkılarak "Sevmek Güzel Meslek" adı verilen Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi, 7 Nisan'da Ankaralılarla buluşacak.

CerModern yetkililerinden alınan bilgiye göre, günümüze kadar gerçekleşen en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi, Pharmactive ana sponsorluğunda düzenlenecek. Serginin yöneticiliğini Fahri Özdemir, küratörlüğünü de İbrahim Örs ve Hanefi Yeter üstleniyor.

Sergi, Yaşar Kemal'in "Anadolu'nun kedisiydi, koklamadığı yer kalmamıştı" sözleriyle tarif ettiği Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Trabzon'da başlayıp Güzel Sanatlar Akademisi, Paris ve İstanbul'a uzanan sanat serüveni boyunca ürettiği, Anadolu'yu kendine has şiirsel anlatımıyla yansıttığı her döneminden eserlerini kapsayacak.

Sergide ilk defa sanatseverlerin karşısına çıkacak bazı eserlerin yanı sıra sanatçının mektupları, fotoğrafları, özel eşyaları, farklı disiplinlerde yaptığı 200'ü aşkın eseri de yer alacak.

7 Nisan-30 Temmuz tarihleri arasında görülebilecek sergi boyunca Bedri Rahmi Eyüboğlu hakkında birçok edebiyat söyleşisi ve şiir dinletileri de gerçekleştirilecek.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.