Cervantes, 400. ölüm yıl dönümünde anıldı

Cervantes, 400. ölüm yıl dönümünde anıldı
MADRİD (AA) - Dünya edebiyatının en önemli eserlerinden "Don Kişot"un yazarı Miguel de Cervantes, ölümünün 400. yıl dönümünde, İspanya'nın farklı...

MADRİD (AA) - Dünya edebiyatının en önemli eserlerinden "Don Kişot"un yazarı Miguel de Cervantes, ölümünün 400. yıl dönümünde, İspanya'nın farklı kentlerinde düzenlenen organizasyonlarda anıldı.

Cervantes'i anma etkinliklerinde, başkent Madrid ve "Don Kişot" romanının geçtiği topraklar olan Castilla y La Mancha bölgesi öne çıkan yerler oldu.

İlk tören, Cervantes'in mezarının olduğu Madrid'deki Trinitarian Manastırı'nda yapıldı. Sadece İspanya Genelkurmay Başkanı General Jaime Dominguez Buj'un başkanlığında bir askeri heyetin katıldığı anma töreni basına kapalı gerçekleşti.

Cervantes'in 400. ölüm yıl dönümü dolayısıyla dış cephesine dev bir afişin asıldığı İspanyol Meclisi'nin salonlarında da hem klasik müzik çalındı hem de "Don Kişot" romanından bazı bölümler okundu.

Ayrıca, aralarında Meclis Başkanı Patxi Lopez, Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, Ciudadanos lideri Albert Rivera ve Podemos lideri Pablo Iglesias'ın da bulunduğu bir grup milletvekili meclis binası önündeki Cervantes heykeline çiçek bıraktı.

İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy ise Toledo kentinin el Toboso ilçesindeki etkinliklere katıldı. Don Kişot ve Dulcinea heykellerinin olduğu meydanda kısa bir konuşma yapan Rajoy, "Okumak çok önemlidir. Sadece (Twitter'da) 140 karekteri okumak yetmez. Okumak insanları daha özgür yapar, onlara daha fazla fırsat verir." dedi.

22 Nisan 1616 tarihinde vefat eden Cervantes'in 400. ölüm yıl dönümü dolayısıyla organize edilen 60'tan fazla kültürel etkinliğin hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

Cervantes, 400. ölüm yıl dönümünde anıldı

Cervantes, 400. ölüm yıl dönümünde anıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.