Çeşme'de "gürültü" tartışmaları

Çeşme'de "gürültü" tartışmaları
İzmir'e bağlı Çeşme'deki bazı işletmelere "gürültü" gerekçesiyle ağır para cezaları uygulandığı ve bölgede turizmin sekteye uğratıldığı iddiaları üzerine resmi kurum yetkilileri, turizmciler ve meslek odası temsilcileri bir araya gelerek ilçenin "hem dinl

ÇEŞME (AA) - İzmir'in turizm merkezlerinden Çeşme'nin "hem dinlence hem eğlence" merkezi olmayı sürdüreceği bildirildi.

Bazı yayın organlarında "gürültü gerekçesiyle ağır para cezaları uygulanan eğlence merkezlerinin çalışamaz duruma geldiği" yönündeki haberler üzerine ilçedeki kurum temsilcileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çeşme'nin 50 yıldan uzun süredir turizm merkezi olarak hizmet verdiği kaydedildi.

İlçenin önce doğal güzellikleri sonra da eğlence sektörü sayesinde çekim merkezi haline geldiği vurgulanan açıklamada, "Müzik yayını yapılan eğlence yerlerine gelen binlerce insan olduğu gibi, yıllardır yaşadığı evlerine, otellere ve pansiyonlara dinlenmeye gelen, denizin, güneşin tadını çıkarıp yorgunluk atmak isteyen binlerce insan da vardır. Kısacası Çeşme hem dinlence hem de eğlence merkezidir" ifadeleri kullanıldı.

Turizm sektörünün sağlıklı işleyebilmesi için bazı düzenlemeler getirildiği, müzik yayını koşulları ve yaptırımlarının belirlendiği kaydedilerek, ses sistemlerinin değiştirilmesi, ses düzeyinin azaltılması gibi tedbirlerin öngörüldüğü belirtildi.

İşletmelerin öngörülen tedbirleri turizm sezonunda uygulamak üzere hazırlık yaptığı bilgisi verildi.

- New York Times hatırlatması

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin dünyanın en iyi turizm bölgelerinden biri olduğunu, turizmin sürekliliği için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir ise Aya Yorgi Koyu'nda hizmet veren işletmecilerin eğlence mekanı olarak hizmet vermesini desteklediklerini belirterek, "Çeşme dünyada tanınan bir turizm destinasyonudur. Böyle olduğunu, New York Times, dünyaya 3 kez duyurmuştur. Artık, Çeşme'nin turizmdeki gelişiminde küçük hesaplar yapılmaması gerekir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.