Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:
"İnşaat sektörü yine lokomotif sektör olmaya devam edecektir. Bu alanda önemli düzenlemeler yapıldı, teşvikler, yasal düzenlemeler getirildi. Kentsel dönüşüm alanında reformlar gerçekleştirildi"

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, inşaat sektörünün lokomotif sektör olmaya devam edeceğini belirterek, bu alanda önemli düzenlemeler yapıldığını, teşvik ve yasal düzenlemeler getirilerek, kentsel dönüşüm alanında reformların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ceylan, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 15. Gayrimenkul Zirvesinde, Türkiye'nin özellikle 2000'li yıllardan itibaren AK Parti iktidarı döneminde insan odaklı yenilikçi bir kalkınma anlayışı çerçevesinde önemli bir değişim dönüşümü gerçekleştirdiğini anlattı.

Terör, bölgesel ve küresel krizlere karşın önemli bir gelişme kalkınma sürecinin yakalandığını, Türkiye'nin son 14 yılda her şeye karşın gelişme ve kalkınmasını sürdürdüğünü ve tüm sıkıntılara karşın sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Ceylan, AK Parti iktidarları döneminde başta ekonomi olmak üzere her alanda ve sektörde çok önemli reformlar yapıldığını, önemli başarılara imza atıldığını belirtti.

Sadece milli gelir açısından değil, alt ve üst yapıyla çeşitli sektörler olmak üzere hemen hemen her alanda çok önemli bir gelişme ve kalkınma gözlendiğini dile getiren Mehmet Ceylan, "Sıkıntılar var mı? Yok mu? Elbette ki var olacaktır, krizler olacaktır ama bu krizleri hep birlikte yöneteceğiz ve ülkemizin daha da gelişmesini, kalkınmasını hızlandırmak durumundayız." dedi.

Ceylan, Türkiye'nin geçen 10 yıllık süreçte bölgesinde cazibe merkezi konumuna geldiğini, bunu bütün dünyanın kabul ettiğini bildiren Ceylan, Türkiye'de dünya çapında kamu yatırımları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Dün Sayın Cumhurbaşkanımızla 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulunduk, ilk defa gittim ve gıptayla izledim. Türk insanı olarak gurur duydum. Türkiye'nin değil dünyanın en büyük şantiyesi konumunda bir inşaat faaliyeti orada sürdürülmektedir. Türkiye'de 2002'de sadece 34 milyon yolcu kapasitesi varken iç ve dış hatlarda, bugün bu yolcu kapasitemiz 200 milyona ulaştı. Neresinden bakarsanız bakın Türkiye gerçekten bu süreç içerisinde önemli gelişmeleri sağlamıştır ve buna devam etmektedir. Atatürk Havalimanı'ndan 6 kat büyüklüğünde bir havalimanı oluyor. Atlanta'daki havaalanından 4 kat büyüklüğünde bir havaalanı oluyor. Türkiye havaalanlarıyla, köprüleriyle tünelleriyle bölgesinde bir cazibe ülkesi olmaya devam ediyor. Bunu hep birlikte başaracağız."

Türkiye'nin 14 yıllık büyümesinde en önemli gelişim kaydeden sektörlerinin başında inşaat ve gayrimenkulun yer aldığını, inşaat sektörüne hükümet olarak önem verdiklerini ifade eden Ceylan, "İnşaat sektörü yine lokomotif sektör olmaya devam edecektir. Bu alanda önemli düzenlemeler yapıldı, teşvikler, yasal düzenlemeler getirildi. Kentsel dönüşüm alanında reformlar gerçekleştirildi." dedi.

Sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları gidermek için yapılan çalışmalara da değinen Mehmet Ceylan, inşaat sektörünü desteklemeye devam edeceklerini, sektörün sıkıntıları üzerinde de çalıştıklarını kaydetti.

Bakanlığının sektöre ilişkin çalışmalarını anlatan Ceylan, "Marmara ve Düzce depremlerinden sonra yapı stoğumuzun kalitesi, güvenirliği sorgulanmaya başlandı ve özellikle yapı stoğumuzun afetlere, depremlere karşı daha güvenilir hale getirilmesi konusunda ülkemizde bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatılmış bulunmaktadır. Bu kapsamda hemen hemen bütün illerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları başlamış bulunmaktadır." diye konuştu.

Ceylan, Türkiye'nin her şeye karşın istikrar içinde büyümesini, kalkınmasını sürdüreceğini, emin adımlarla yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.