Cezaevindeki Çocuklar Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

Cezaevindeki Çocuklar Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı
İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk tutuklu ile hükümlüler, düzenlenen programla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

İZMİR (AA) - İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk tutuklu ve hükümlüler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı düzenlenen törenle kutladı.

Etkinlik kapsamında, Türk Kızılayı Menemen Şubesi, kurumda kalan tutuklu ve hükümlülere aşure ikramı yaptı.

Spor salonunda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük fedakarlıkla başlattığı milli mücadelenin Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlandığını söyledi.

29 Ekim 1923 yılında ilan edilen cumhuriyetin Türk milletinin en büyük mirası ve vazgeçilmezi olduğunu aktaran Temür, şunları belirtti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetimize sahip çıkmalı, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak için her türlü mücadeleyi büyük bir azim gayret içerisinde göstermeliyiz. Sevgili gençler binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır."

Temür, geleceğin teminatı gençlerin, cezaevinde bulundukları sürede sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle rehabilite edilmesini amaçladıklarını belirtti.

Etkinlikte Karşıyaka Belediyesi bando takımı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi, tutuklu ve hükümlülerden oluşan müzik grubu ve halk oyunları ekibince gösteriler sunuldu.

Kurum bünyesinde gerçekleştirilen futbol ve voleybol turnuvasında dereceye girenlere de madalyaları verildi.

Programa, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, ilgililer ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.