Cezaevindeki kadınlar tiyatro izledi

Cezaevindeki kadınlar tiyatro izledi
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, tutuklu ve hükümlüler için "Toros Canavarı" adlı oyun sahnelendi

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlüler için tiyatro oyunu sahnelendi.

Bakırköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Seyhan Belediyesi'nin de katkılarıyla cezaevinin spor salonunda sahnelenen oyunu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, tiyatro sanatçısı Cengiz Sezici ile tutuklu ve hükümlü kadınlar izledi.

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca sahnelenen oyunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bülent Kerimoğlu, Zeydan Karalar, oyunun yönetmeni Erdal Cindoruk ile oyunculara plaket verildi.

Kerimoğlu, burada yaptığı konuşmada, tutuklu ve hükümlü kadınlara özgürlük dileyerek, "Cezaevinde düzenlenecek bir sonraki etkinlikte sizleri burada görmemeyi diliyorum. Ruhlarınız gibi bedenlerinizin de özgür olması en büyük temennim. Kader mahkumlarının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Aziz Nesin'in yazdığı oyunda, kendi halinde, pısırık birinin nüfuz cüzdanının çalınmasından dolayı hapse düşmesi üzerine başından geçenler anlatılıyor.


Cezaevindeki kadınlar tiyatro izledi

Cezaevindeki kadınlar tiyatro izledi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.