Cezaevindeki tutukluların çocukları hayvan sevgisiyle tanışacak

Cezaevindeki tutukluların çocukları hayvan sevgisiyle tanışacak
İSTANBUL (AA) - Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları, Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı...

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları, Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğiyle hayvan sevgisiyle tanışacak.Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu içinde bulunan çocuk kreşini ziyaret etti.Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumları içinde bulunan çocuk kreşinde 2-6 yaş arası 38 çocuğa kreş eğitimi verildiğini belirtti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığını ve Cezaevi Savcılığını kutlayan Kerimoğlu, şunları kaydetti:
"Gerçekten özel kreşlerden bile iyi diyebileceğimiz bir mekanı çocuklarımıza sunuyorlar. Fakat çocuklarımız burada hayvan sevgisini alamıyorlar ve hatta hayvanlardan korkuyorlar. Başsavcılığımız bunu aşmak için kreşin bahçesine bir köpek kulübesi yaptırdı. Bakırköy Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barınma Merkezi'nden yaklaşık 8 aylık, kısırlaştırılmış ve sağlıklı, çocuklarımızın rahatlıkla iletişime geçebileceği, onlara zarar vermeyecek 2 cins köpek vereceğiz. Bazıları cezaevinde doğan çocuklarımız da kreşte hayvan sevgisiyle buluşacak. Bakırköy Belediyesi olarak başta cezaevinde bulunan kreş ve kadınlarımız için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza, annelerine ve tüm kadınlarımıza özgürlük diliyorum."
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar da, şu açıklamalarda bulundu:
"Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanlarında kalan çocuklarımıza başta Bakırköy Belediyemiz olmak üzere kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden ve gönüllülerden ciddi destek alıyoruz. Bakırköy Belediyesi'nden gelen konteynırı Mutluluk Bankası olarak adlandırdık ve gönüllülerin, çocuklarımız için bağışladığı kullanılmamış kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemelerini burada yaş gruplarına göre ayrıştırıyoruz. Bunları ihtiyacı olan çocuğumuza veriyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.