Cezayir'de Genel Seçimler

Cezayir'de Genel Seçimler
Barış Toplumu Hareketi Başkanı Mukri:- "Seçimlerde sahtekarlık yapılmasaydı, Ulusal Kurtuluş Cephesinin (FLN) açık başarısızlığından sonra hareketimiz ülkedeki birinci güç olacaktı. Herkes, illerin büyük kısmında sonuçlarda yapılan oynamanın ilk kurbanını

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de Barış Toplumu Hareketi, seçimlerde sahtekarlık yapıldığını iddia ederek aksi halde seçimlerden en güçlü siyasi güç olarak çıkacaklarını söyledi.

Hareketin Başkanı Abdulaziz Mukri, düzenlediği basın toplantısında, "Seçimlerde sahtekarlık yapılmasaydı, Ulusal Kurtuluş Cephesinin (FLN) açık başarısızlığından sonra hareketimiz ülkedeki birinci güç olacaktı. Herkes, illerin büyük kısmında sonuçlarda yapılan oynamanın ilk kurbanının partimiz olduğunu biliyor." dedi.

Mukri, seçim sonuçlarının, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, ülkedeki siyasi rejimin değişmediğini, devlet ve uzlaşma fikrinden uzak olduğunu gösterdiğini, bu durumun da kendilerine daha büyük bir sorumluluk yüklediğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi dün yaptığı açıklamada, seçimlerin güvenilirliğinden şüphe duyanların Seçim Denetleme Komisyonuna şikayet dilekçesi vermesi ya da Anayasa Konseyine iptal başvurusu yapması gerektiğini söylemişti.

Cezayir'de önceki gün gerçekleşen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı FLN ve Ulusal Demokratik Birlik (RDN) parlamentoda çoğunluk sağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.