Cezayir'de Genel Seçimler

Cezayir'de Genel Seçimler
Genel seçimlerde hiçbir sandalye kazanamayan Cezayir Ulusal Cephe Partisi Başkanı Tevani açlık grevine başladı

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de önceki gün gerçekleşen seçim sonuçlarına tepki olarak Cezayir Ulusal Cephe Partisi Başkanı Musa Tevani açlık grevine girdi.

AA muhabirine konuşan Tevani, sonuçlara tepki olarak perşembe günü greve başladığını, parti kadrosundan başka isimlerin ve illerdeki adayların da greve iştirak edeceğini söyledi ancak sayıyla ilgili bilgi vermedi. Tevani, parti kadrosu ile adayları yarın başkent Cezayir'deki merkez binasında acil toplantıya çağırdı.

Tevani, Cezayir Ulusal Cephe Partisi'nin gelen ilk sonuçlara göre Relizane ilinden bir milletvekili çıkardığını ancak yanlışlık olduğu iddiasıyla bu tek sandalyenin de kendilerinden alındığını aktardı.

Cezayirlileri partiye destek amacıyla gösteri düzenlemeye çağıran Tevani, yapılan ihlallerle ilgili olarak Anayasa Konseyi'ne itirazda bulunacağını belirtti.

Halihazırda parlamentoda 9 sandalyesi bulunan partinin perşembe günü gerçekleşen seçimlerde hiç sandalye kazanamadığı ifade ediliyor.

Cezayir'de önceki gün gerçekleşen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı FLN ve Ulusal Demokratik Birlik (RDN) parlamentoda çoğunluk sağladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.