Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki
Kahramanmaraş'ta, Cuma namazı sonrası toplanan AGD üyeleri, Hz. Muhammed'in karikatürünü yayınlayan dergiye tepki gösterdi- Hukukçular Derneği Şanlıurfa Temsilciliği, Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin sorumlu yazı işleri müdü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırılarını bahane edilerek bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Ulu Camisi önünde toplanan grup, tekbir getirdi ardından slogan attı.

Grup adına açıklama yapan AGD Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çoban, Fransa'daki terör saldırısının ardından İslam'a ve Müslümanlara dil uzatılmasının sistemli bir propaganda olduğunu savundu.

Hz. Peygambere ve İslam'a yönelik çirkin yaklaşımları "düşünce özgürlüğü" olarak değerlendirmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Çoban, bu tür saldırılara en ağır şekilde eleştireceklerini belirtti.

Türkiye'deki bir kısım medya kuruluşunun Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıları "sözde basın özgürlüğü" adı altında eleştirmeye çalıştığını vurgulayan Çoban, "Basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilen eleştiriyi, İslam düşmanlığına ve peygamberimize hakarete prim verme noktasına getirmeleri, Netanyahu ve İsrail ile aynı safta olmalarından öte değildir. Tüm çirkefliğe ve çirkinliğine rağmen Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı da tasvip etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından, olaysız şekilde dağıldı.

- Şanlıurfa

Hukukçular Derneği Şanlıurfa Temsilciliği, Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü ile 2 yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan dernek üyeleri, cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesini teslim ettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Avukat Ömer Avcı, yaptığı açıklamada, Fransa'daki terör olayını Müslüman olarak hoş karşılamadıklarını söyledi. 

Charlie Hebdo dergisinde yer alan karikatürlerin 4 sayfalık kısmının Cumhuriyet gazetesinde yayınlandığını hatırlatan Avcı, "Gazetenin alenen suç işlediğini düşünüyoruz çünkü özgürlüğün de bir sınırı vardır. Bundan dolayı yazarlar Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Ayşe Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.