Chelsea ve Manchester City küme düşüyor

Chelsea ve Manchester City küme düşüyor
 Editör
Ada bu ihtimal çalkalanıyor. İngiliz futbolunda her an deprem yaşanabilir.

İngiltere'nin iki önemli ve köklü kulübü küme düşmeyle karşı karşıya.

The Times'da yer alan habere göre Manchester City ve Chelsea için küme düşme ihtimali artık çok gerçekçi görünüyor.

115 İHLAL İLE SUÇLANIYOR

Martyn Ziegler imzalı habere göre Everton'a verilen ceza Premier Lig kurallarının tek bir ihlali nedeniyle verilirken, City 115 ihlal iddiasıyla suçlanıyor.

Everton'a 10 puan silme cezası veren İngiltere Futbol Federasyonu'nun City'ye vereceği cezanın iki seneyi bulabileceği aktarıldı.

SUÇLAR KAÇINILMAZ GİBİ

Habere göre Chelsea de soruşturma altında ancak yeni sahiplerinin, önceki sahiplik sırasında Premier Lig kurallarını ihlal edecek önemli ödemeleri kendi kendilerine bildirdikleri göz önüne alındığında suçlamalar kaçınılmaz görünüyor.

İki kulübün de karşı karşıya kaldığı suçlamaların ardından küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecekleri vurgulandı.

LİGDEN ATILABİLİRLER

The Sun'da yer alan habere göre hukuk uzmanları, Ocak ayında 115 FFP suçlamasıyla karşı karşıya kalan Pep Guardiola'nın City'si ve Roman Abramovich dönemindeki transferler nedeniyle soruşturma altında olan Chelsea'nin en üst ligden atılabileceği uyarısında bulundu.

Manchester City'nin bir dönem mali danışmanlığını yapan üst düzey spor avukatı Stefan Borson, kulüplerin suçlu bulunması halinde herhangi bir cezanın küme düşmeye yol açabileceğini iddia etti.

ÖNCE CİTY ŞİMDİ CHELSEA

Stefan Borson, "Everton'a verilen on puanlık ceza basit bir Finansal Fair Play ihlali için çok ağır. Bu durum City'ye ve şimdi de Chelsea'ye uygulanacak yaptırımların küme düşmeye neden olabileceği ihtimalini güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Borson ayrıca şu ifadeleri kullandı:
kesin olan bir şey var ki, bu sportif yaptırımın boyutu göz önüne alındığında, Chelsea'nin kar ve sürdürülebilirliği ihlal edebileceği ve sadece iş yapmanın bir maliyeti olarak para cezasını kabul edebileceği yönündeki hesabı acilen gözden geçirmeli.

Avukat Simon Leaf ise şunları söyledi: Bu, lig tarihinde bir dönüm noktasıdır.

Özellikle Chelsea ve Manchester City'nin yönetim kurullarında şok etkisi yaratacak. Premier Lig tarihinde ilk kez FFP kurallarının ihlali nedeniyle puan silme cezası uyguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.