Chicago Fed Başkanı Evans:

Chicago Fed Başkanı Evans:
"2017'de toplam iki faiz artışının garanti göründüğünden eminim"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, bu yıl toplam iki kez faiz artırılabileceğinden çok emin olduğunu ve ekonominin iyileşmesi halinde bu sayının yükselebileceğini belirtti.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan bir etkinlikte konuşan Evans, Fed'in faiz artırımlarına devam etmesini destekleyeceğini ifade etti.

Evans, ABD ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayarak "2017'de toplam iki faiz artışının garanti göründüğünden eminim" dedi.

Ekonomik görünüme ilişkin beklentilerin biraz daha iyileşmesinin toplamda üç faiz artışına imkan tanıyacağını kaydeden Evans, eğer iyileşme beklenenden hızlı gerçekleşirse dört kez faiz artırılabileceğini dile getirdi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ayrıca bu yıl oy hakkı bulunan Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) son projeksiyonlarına hala katıldığını belirterek "FOMC'nin ikili hedeflerine doğru kaydedilen ilerleme son faiz artırımlarını meşrulaştırıyor. Şu anki bakış açım çerçevesinde Fed'in politika faizinin gelecek birkaç yıl boyunca FOMC'nin medyan projeksiyonlarıyla uyumlu şekilde yükselmesini öngörüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in para politikasını belirleyen FOMC'nin 14-15 Mart'ta yayınladığı noktasal grafiğe göre, Fed yetkilileri 2017, 2018 ve 2019 yıllarında üçer defa faiz artırmayı öngörmeye devam ediyor. FOMC yetkilileri, bu toplantıda politika faizini beklendiği gibi yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltmişti.

Bankanın bir sonraki toplantısı 2-3 Mayıs'ta gerçekleşecek. Fed Başkanı Janet Yellen'in basın brifingi düzenlemeyeceği bu toplantıda faiz artışına gidilmesi beklenmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.