China Homelife Turkey Fuarı

China Homelife Turkey Fuarı
İstanbul'da düzenlenecek fuarda, tekstilden gıdaya, elektrikli ev aletlerinden inşaat malzemelerine 50 binin üzerinde ürün görücüye çıkacak

ANKARA (AA) - Çin mallarını tanıtmayı hedefleyen China Homelife Fuarı'nın, Türkiye organizasyonu 2-4 Haziran arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Fuarda 50 binin üzerinde ürün tanıtılacak.

Holiday İnn Otel'de basın toplantısı düzenleyen China Homelife Genel Müdürü Gülden Parlak, İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak etkinliğe, 800'ü aşkın Çin firmasının katılacağını söyledi.

Parlak, Çin hükümeti tarafından başlatılan "İpek Yolu Ekonomik Kuşağı Projesi"ne dikkati çekerek, 65 ülkeyi kapsayan projenin en büyük ayaklarından birini Türkiye'nin oluşturduğunu bildirdi. İpek Yolu'nun bir ucunda küresel ekonominin büyüme motoru Çin'in, diğer ucunda da dünyanın en büyük pazarı Avrupa Birliği ülkelerinin bulunduğunun altını çizen Parlak,Türkiye'nin bu güzergah üzerindeki en stratejik noktada yer aldığını vurguladı.

Gülden Parlak, China Homelife Turkey Fuarı'nın, Çin’in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve dünyanın yüzde 63’üne ulaşılması hedeflenen "İpek yolu Ekonomik Kuşağı Projesi"nin dünya çapındaki resmi platformu olduğunu belirtti.

Çin ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin, 2020 yılında 100 milyar doları geçmesinin beklendiğini ifade eden Parlak, geçen yıl fuarda 330 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildiğini ve bu yıl sayının 750'ye çıkmasının hedeflendiğini anlattı.

Fuarda, tekstil, hazır giyim, kumaş, dekoratif kumaş, gıda ve gıda işleme, ev tekstili, inşaat malzemeleri, elektrikli ev aletleri-hırdavat, mobilya, aydınlatma ürünleri, hediyelik eşya, mutfak ve banyo armatürleri gibi toplam 50 binin üzerinde ürün görücüye çıkacak.

"Anadolu VIP Alım Heyetleri" kapsamında Anadolu'dan bin 500 firma, "Yurt Dışı VIP Alım Heyetleri" kapsamında Güney Afrika, Cezayir, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Bulgaristan gibi birçok ülkeden bin 150 firma, İstanbul'da ağırlanacak.

China Homelife Turkey Fuarı kapsamında düzenlenen Anadolu Alım Heyeti ve GoChina programı çerçevesinde, Ankara'daki firmalar İstanbul ve Çin'e davet edildi.

China Homelife Turkey Fuarı

China Homelife Turkey Fuarı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.