Chp 29 Ekim'de Anıtkabir'e Yürüyecek

Chp 29 Ekim'de Anıtkabir'e Yürüyecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "93 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde, yine o temellerin atıldığı çatı olan Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e bir yürüyüş gerçekleştireceğiz." dedi

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CHP'nin düzenleyeceği kutlamalara ilişkin bilgi verdi.

Parlamenter demokrasinin mabedinin TBMM olduğunu belirten Bingöl, "O nedenle 93 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde, yine o temellerin atıldığı çatı olan Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşe parlamenter demokrasimizin savunucusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacaktır. Bu yürüyüş sıradan yürüyüş, bir yıl dönümüne özgü yürüyüş değildir. Bu yürüyüş, Cumhuriyet'e ve demokrasiye olan bağlılığımızı kararlı bir şekilde göstereceğimiz bir yürüyüş olacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çağdaş demokrasinin en iyi şekilde hayata geçirileceği hükümet şekli cumhuriyettir." dediğini hatırlatan Bingöl, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. O nedenle ülke yönetimi bir şahsa, zümreye, gruba teslim edilemeyecek kadar kıymetlidir, önemlidir. Onun için biz, Cumhuriyet'e ve parlamenter demokrasiye olan bağlılığımızı ve kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Başvurumuzu yaptık, resmi başvurumuz önemli ölçüde kabul görmüştür. Bizim kararlılığımız her halükarda bu yürüyüşü gerçekleştirmek noktasındadır ama yaptığımız başvuru da olumlu karşılanmıştır. Emniyet'in de sonuna kadar çok nitelikli bir güvenlik önlemi alacağına inanıyoruz. Bütün sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımız, meslek odalarımız, hemşehri derneklerimizin tamamı bayraklarıyla yüreklerinde taşıdıkları demokrasi ve cumhuriyet sevdasıyla oraya davetliler."

Muhabir: Mehmet Tosun

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.