Chp 30 Ağustos'u Ankara'da Kutlayacak

Chp 30 Ağustos'u Ankara'da Kutlayacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'ni Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar'da olduğu gibi "büyük buluşma" coşkusuyla Ankara'da kutlayacaklarını bildirdi

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'ni Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar'da olduğu gibi "büyük buluşma" coşkusuyla Ankara'da kutlayacaklarını bildirdi.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyeti kuran, demokrasiyle taçlandıran, Türkiye'yi çok partili siyasi hayata taşıyan CHP'nin, parlamenter demokratik sisteme eksiksiz bağlı, darbelere, diktalara ve kişi vesayetine dayalı yönetim anlayışına karşı olduğunu ifade etti.

Bu bağlamda, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız kılınmasının temellerinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstlendiği sorumluluğun, TBMM'de, milletvekillerinin gösterdiği ortak direncin ve direnme hakkını kullanarak sokaklara çıkan halkın fedakarlığının olduğunu belirten Bingöl, Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin benzer tehlikeleri bir daha yaşamaması için atılması gerekli adımları "Taksim Manifestosu" adıyla paylaştığını hatırlattı.

-"Kızılay'dan başlayıp Anıtkabir'de sonlandıracağız"


Bingöl, Çanakkale Büyük Anafartalar Köyü meydanında düzenlenen Anafartalar Zaferi kutlamalarına katılan binlerce yurttaşın, Mustafa Kemal Atatürk'e ve kurucusu olduğu Cumhuriyete bağlılığını coşkuyla gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'ni de Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar'da olduğu gibi 'büyük buluşma' coşkusuyla Ankara'da kutlayacağız. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bir 'büyük yürüyüş' ile Anıtkabir'e gideceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine yönelik terör saldırılarını da kınayacağımız yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 30 Ağustos Salı günü saat 18.30'da Ankara Kızılay'dan başlayıp, Anıtkabir'de sonlandıracağımız yürüyüş boyunca, Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyacağımız buluşmamıza siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı Cumhuriyet, laiklik, demokrasi, insan hakları gibi ortak değerlerimizi önemseyen herkesi görmek istediğimizi saygılarımızla vurguluyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.