Chp Ankara Milletvekili Bilgehan:

Chp Ankara Milletvekili Bilgehan:
"Kadına karşı şiddetle bölgesel mücadelede tek adres İstanbul Sözleşmesi'dir"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Kadına Karşı Şiddet Genel Raportörü Gülsün Bilgehan, "Kadına karşı şiddetle bölgesel mücadelede tek adres İstanbul Sözleşmesi'dir." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgehan, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarının ihtiyaç duydukları desteği almalarını sağlamanın Meclislerin görevi olduğunu belirten Bilgehan, tüm parlamenterleri bu sorumluluk içinde hareket etmeye çağırdı.

Avrupa parlamentolarında kadına yönelik taciz, şiddet ve cinsiyetçilik konusunda Parlamentolar Arası Birlik (IPU) ve AKPM tarafından yürütülen ve Ocak 2018'de başlayacak tüm kadınlara yönelik taciz olaylarını inceleyecek bir araştırmanın hazırlıklarının tamamlandığı bilgisini paylaşan Gülsün Bilgehan, açıklamasında, "Kadına karşı şiddetle bölgesel mücadelede tek adres İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'dir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.