CHP Ankara Milletvekili Emir:

CHP Ankara Milletvekili Emir:
"Çalışırken kanser olan hastaların, hem işsizlik maaşı almalarının hem de prim gün sayısına bakılmadan tedavi olmalarının önünü açacak yasa teklifi hazırladık"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, çalışırken kanser olan hastaların, hem işsizlik maaşı almalarının hem de prim gün sayısına bakılmadan tedavi olmalarının önünü açacak yasa teklifi hazırladıklarını söyledi.

Emir, CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kanser hastalarının durumunun iç açıcı olmadığını ifade etti.

Çalışırken kanser hastası olan işçilerin istifa etmek zorunda bırakıldıklarını veya işyeri sahiplerince haklı fesih gerekçesiye iş akdine son verilebildiğini ileri süren Emir, hastaların çaresiz bırakıldığını belirtti.

Kanser hastalarının malül olma imkanının da ellerinden alındığını ifade eden Emir, bu hastaların hem işsizlik maaşı almalarının hem de prim gün sayısına bakılmadan tedavi olmalarının önünü açacak yasa teklifi hazırladıklarını aktardı.

Aşı konusunda da yasal düzenleme yapılması gerektiğini aktaran Emir, "Bize göre aşılama, çocuklarımızın en temel sağlık hakkıdır ve bu sağlık hakkı ebeveynlerin rızasına bırakılamaz." dedi.

Ebeveynlerin, çocukların üstün yararını gözetmek zorunda olduklarını belirten Emir, "Aşılamanın, anne babanın rızasına bakılmaksızın, toplum yararı ve çocuğun üstün yararı düşünülerek yapılmasının kanuna bağlanması ihtiyacı doğdu." ifadesini kullandı. Murat Emir, bu ihtiyacı gidermek üzere yasa teklifi hazırladıklarını kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, üniversite hastanelerinin, Hükümetin politikaları sonucu battığını ileri sürdü.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, şu an Mecliste görüşülmekte olan torba kanun tasarısının, 15. ve 20. maddelerinin, kamu sendikalarının şehit yakınlarına ve gazilere ayni ve nakdi yardımda bulunmasının önünü açtığını anımsattı.

Bu maddeler kapsamında, geçirdiği meslek kazası ve sürekli iş göremez raporu alanlara da aynı şekilde sendikalar tarafından ayni ve nakdi yardımda bulunulması önergesi sunduklarını belirten İrgil, bu konudaki önerilerinin Hükümet ve komisyon tarafından olumlu karşılandığını ve konfederasyonların da bu maddeler üzerinde uzlaştığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.