Chp Ankara Milletvekili Emir:

Chp Ankara Milletvekili Emir:
"(Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi) Bir hekim olarak söyleyebilirim ki her türlü kara habere hazır olmak zorundayız"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, açlık grevi yapan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ilişkin, "Bir hekim olarak söyleyebilirim ki her türlü kara habere hazır olmak zorundayız." dedi.

Emir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Mersin'de, geçtiğimiz günlerde AK Parti Konya Gençlik Kolları'nca "Diriliş Muştusu" adıyla düzenlenen yaz kampında cihat eğitimi verildiğini savunarak, buna Gençlik ve Spor Bakanlığınca da destek verildiğini öne sürdü.

Murat Emir, "Parti devleti olduğumuz, yaşamın her alanına siyasetin sokulduğu, gençlik kamplarının bile bir partinin gençlik kollarının etkinliğine dönüştürüldüğü, devletin bütün olanaklarının bir partinin, AKP'nin emrine verildiği ve bu partinin din istismarını sonuna kadar kullandığı bir dönemde maalesef böyle bir kampla karşılaşmış olmanın üzüntüsünü yaşadık ama doğrusu şaşırmamıştık." diye konuştu.

Öte yandan Halkevlerinin gençlik kolları sayılabilecek olan Üniversite Kolektiflerinin 11 yıldır düzenlediği yaz kampının, OHAL gerekçe gösterilerek Menderes Kaymakamlığı tarafından iptal edildiğini ileri süren Emir, bu kamplarda liseliler ve üniversitelilerin toplandıklarını, bilimsel ve sanatsal faaliyetler yürütüldüğünü ve bugüne kadar bu kamplarda herhangi bir olay ve taşkınlık yaşanmadığını söyledi.

Emir, şöyle konuştu:

"Gençlerin burada bilimsel faaliyetler ve tartışmalar yürütmesi, dinlenmesi, sanatsal etkinlikler yapılması Kaymakamlık açısından tehlikeli olarak görüldü. Büyük yerden emir geldi ve böylesine değerli, kıymetli ve herkesin aslında gözü gibi bakması, desteklemesi gereken bir etkinlik kapatıldı, iptal edildi ve sönümlendirilmeye çalışıldı. Tabi burada asıl hedefin halkevleri, gençlik, bilimsel düşünce, sanatsal faaliyetler olduğu ortada."

Bugün, tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 166. günü olduğunu anımsatan Murat Emir, "Bir hekim olarak söyleyebilirim ki her türlü kara habere hazır olmak zorundayız. Bu utanç aslında hepimizin. Hiç kimse bu utançtan kendisini azade tutamaz. Bu sorumluluk hepimizin. Bu insanlara hak arama yollarını biz tıkadık. Hepimizin bunda katkısı var. Sayın Cumhurbaşkanının, bu trajediye bir an evvel son vermesini bekliyoruz. Bu utanç başka türlü hepimizin olacak. Tabi en çok da bu siyasi iktidarın olacak." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.