CHP Ankara Milletvekili Sarıhan:

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan:
"Türkiye, bilgi toplu olma hedefinden uzaklaştı, okullarında taciz ve tecavüzlerin sistematik hale geldiği korku toplumu olma haline dönüştü"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Türkiye, bilgi toplu olma hedefinden uzaklaştı, okullarında taciz ve tecavüzlerin sistematik hale geldiği korku toplumu olma haline dönüştü." dedi.

Sarıhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, halkçı eğitim anlayışının ürünü olan köy enstitülerinin 76. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Köy enstitülerinden 17 bin 341 köy öğretmenin diploma aldığını belirten Sarıhan, ancak bu enstitülerin 6 yıl yaşayabildiğini, 1954'te tamamen kapatıldığını anlattı.

Sarıhan, Türkiye'nin son 60-70 yıldır gelişen bütçe imkanlarına, öğrenim olanaklarının artmasına rağmen eğitim felsefesinde ortaçağ karanlığına doğru yuvarlandığını ileri sürdü.

Temel bir insan hakkı olan eğitim hakkının, kamusal nitelikli bir eğitim olmaktan çıkarılarak, neredeyse bütünüyle özelleştirildiğini, serbest piyasanın insafına bırakıldığını savunan Sarıhan, "Türkiye, bilgi toplu olma hedefinden uzaklaştı, okullarında taciz ve tecavüzlerin sistematik hale geldiği korku toplumu olma haline dönüştü." dedi.

Bir soru üzerine Sarıhan, CHP heyeti olarak gittikleri Hakkari'deki temaslarını değerlendirdi. 40 kilometre mesafede engel oluşturulduğu için Yüksekova'ya giremediklerini dile getiren Sarıhan, Hakkari Valisi'nin, CHP heyetini, Yüksekova'ya girmemesi, can güvenliğinin sağlanamayacağı konusunda uyardığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in dokunulmazlık teklifine "hayır" diyeceğine yönelik açıklamasının sorulması üzerine Sarıhan, anayasa gereği dokunulmazlıklarla ilgili grup kararı alınamayacağını, Erdem'in açıklamasının bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.