Chp, Aselsan'daki Şüpheli Ölümlerin Araştırılmasını İstedi

Chp, Aselsan'daki Şüpheli Ölümlerin Araştırılmasını İstedi
CHP, ASELSAN çalışanlarının şüpheli ölümlerinin 15 Temmuz'dan sonra yaşanan gelişmelerin ardından yeniden araştırılmasını istedi

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Araştırma Önergesi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

ASELSAN bünyesinde görev yaparken hayatını kaybeden mühendislerin ölümlerin şüpheli olduğu ifade edilen gerekçede, ülkenin stratejik bir sanayi kuruluşunda çalışan mühendislerin şüphe uyandıran ölümlerinin akıllara birçok soruyu getirdiği belirtildi.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına çöreklenen FETÖ mensupları ortaya çıkmıştır. Gün geçtikçe ortaya çıkan bilgiler ve görevden alınan kişiler durumun vahametini daha da gözler önüne sermektedir.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri, bu olaylardan sonra yeniden araştırılmalıdır. Bu mühendislerin ölümüyle ilgili soruşturma ve kovuşturmaları yürüten savcı ve hakimlerin bugün görevde olup olmadıkları incelenmelidir. Ayrıca Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporlar ve otopsi tutanakları da yeniden incelenmelidir. Bu kişilerin ölümlerinin üzerindeki şaibe FETÖ’nün darbe girişimin ardından yeninden değerlendirilmeli ve gerçekler kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Olaylar intihar ve kaza ihtimalleri ile basite indirgendiği takdirde, ülke savunmasını ilgilendiren birçok konunun da üstü kapatılacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.