Chp, Bağış Ve Yardımların Araştırılmasını İstedi

Chp, Bağış Ve Yardımların Araştırılmasını İstedi
TBMM (AA) - CHP, dernek ve vakıflar ile çeşitli yapılarca toplanan bağış ve yardımların nerelere kullanıldığının araştırılmasını talep etti. CHP...

TBMM (AA) - CHP, dernek ve vakıflar ile çeşitli yapılarca toplanan bağış ve yardımların nerelere kullanıldığının araştırılmasını talep etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, son yıllarda sayıları artan dernek, vakıf ve çeşitli adlarla yardım ve bağış toplayan yapıların bu kaynakları amacı doğrultusunda kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesi gerektiği belirttildi.

Türkiye'de ciddi boyutta bağış ve yardım yapıldığı kaydedilen önergede, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Ülkemizde özel ve kamuda bağışlarla ilgili son 10 yılı kapsayacak bir araştırma sağlanması maddi değerlerin el değiştirme ve kullanımında oluşan sorunların saptanması adına önemlidir. Hayırseverlerin topluma sosyal ve ekonomik katkı için yaptığı bağışların bir bütün içinde incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Bağış ve yardımların 15 Temmuz sürecinde açığa çıkan ekonomik gücü, ayrıca bu anlamda bir araştırmayı da gerekli kılmaktadır."

Bağış ve yardımların sürekli denetlenmesi gerektiğinin altı çizilen önergede, bu kapsamda Mecliste bir araştırma komisyonu kurulması talep edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.