CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:
"AKP'nin kısa vadeli eylem planında yer alan bu yasa tasarısı sosyal diyalogdan yoksun bir şekilde hazırlanmıştır. Milyonlarca işçi bu yasa ile kölelik koşullarında çalışacaktır. AKP Hükümeti, kiralık işçilik ile ilgili yasal sınırlandırmalar getirdiğini

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti'nin kısa vadeli eylem planında yer alan "Güvenceli Esnekliğe" ilişkin yasa tasarısının sosyal diyalogdan yoksun bir şekilde hazırlandığını belirterek, "Milyonlarca işçi bu yasa ile kölelik koşullarında çalışacaktır. AKP Hükümeti, kiralık işçilik ile ilgili yasal sınırlandırmalar getirdiğini iddia ediyor ancak bu tamamen bir aldatmacadır" dedi.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Güvenceli Esneklik" diye getirilen düzenlemenin, "modern kölelik" olduğunu ifade ederek, tasarının insan onuruna yakışmadığını, işçilerin "alınıp satılabilen birer köle haline getirilmek istendiğini" öne sürdü.

Tüm, "Yasanın Avrupa'daki örnekleri gibi güvenceli esneklik olarak sunulması büyük bir aldatmacadır. Yasada işçiler için her türlü esneklik var ama güvence yok" diye konuştu.

İşçilerin bugüne kadar var olan tüm güvencelerinin, kıdem tazminatının, sağlık hakkının, izin hakkının, grev hakkının, sendikalaşma hakkının ellerinden alınmaya çalışıldığını savunan Tüm, şunları söyledi:

"AKP'nin kısa vadeli eylem planında yer alan bu yasa tasarısı sosyal diyalogdan yoksun bir şekilde hazırlanmıştır. Milyonlarca işçi bu yasa ile kölelik koşullarında çalışacaktır. AKP Hükümeti, kiralık işçilik ile ilgili yasal sınırlandırmalar getirdiğini iddia ediyor, ancak bu tamamen bir aldatmacadır. Tarım ve ev işlerinde ne koşul ne de süre sınırı var. Diğer sektörlerde ise patronlar, tasarıdaki gerekçelere dayanarak, diledikleri sayıda kiralık işçiyi, 8 aya kadar çalıştırabilecekler. Tasarıya göre, neredeyse bütün alanlarda kiralık işçiler çalıştırılabilecektir. Özel istihdam büroları aracılığı ile işçilerin emeği simsarların ve mafya bozuntularının ceplerine girecektir. İş güvencesi ve kıdem tazminatı fiili olarak ortadan kalkacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.